Bacanak şuan ırak da görev yapıyor görev filan toplam 120k civarı alıyor. Doğu - Batı da etkiler doğuda ortalama 80-90k batıda 60-70k maaşlar
Girmenizi önermem şahsen, çok fena ezerler bilginiz olsun. Orasını geçelim, anladığım kadarıyla parası için giriyorsunuz borcunuz vs. var. Örneğin maaşı yüksek bir yere gidersiniz orada bir tartışmada bile sürerler sizi maaşınız düşer.
Girecekseniz en az uzman erbaş olarak girin önerim. Birçok hakkınız da olur, ama söz. erde hiçbir hakkınız yok düz askersiniz. KKK Uzman erbaş alımları zaten 3 4 ayda bir oluyor, şurada muhtemelen 20 gün içerisinde alım olur. Jandarma uzman erbaşlık isterseniz Jandarma KKK'a göre daha rahattır (rahat değil ama kkk'a göre rahat diyeyim) ama kpss şartı var alımı kasım - ocak arası olur bu yıl sonunda. Rekabet daha fazla.
Bu arada son çare askerlik diyorsanız hastaneye gidin öncelikle kendiniz skolyoz testi yaptırın düztabanlığınızı ölçtürün, psikiyatri geçmişiniz var mı bilmiyorum ama ilaç kullandıysanız hiçbir şekilde almazlar onu da araştırın, kan değerlerinize baktırın olumsuz bir şey varsa düzeltin. Daha birçok adım var biraz araştırın bununla ilgili. Sağlık probleminizin olmasına gerek yok en ufak bir değeriniz kötüyse bile bırakıyorlar. TSK ve JGK %100 kusursuz bir beden istiyor. Ailenizden birisinin ceza geçmişi varsa da mülakatta size söylemeden elerler bu arada. Aklıma gelenler bunlar.
Yıllar önce 18 - 19 yaşındayken bende niyetlenmiştim de korona döneminde işlerimi geliştirdim kaldı. Bu konularda bilgiliyim, sormak istediğiniz bir soru varsa sorabilirsiniz.
Hocam vallaha sağolasın en çok bilgiyi siz verdiiniz teşekkür ederim .... kötü dönemler geçiriyorum yaşım geçti baya 25 lere dayandım aile yüzünden okuyamadım iş kurmam lazım bunun tek yolu sermayeden geçiyor statüde yok mecburen böyle tarz şeylere başvurmak zorunda kalıyorum.KPSS girsemde şuan işte çalıştığım için kendimi KPSS veremedim çalışmadım . O yüzden büyük miktarda paralar lazım şuan asgari ücretin biraz üstünde çalışıyorum hani çıkıp birşeyi öğrenim başka bir iş ediniym desem onuda maddiyattan dolayı yapamıyorum para sıkıştırıyor beni ve işte burada sağlık sıkıntım ortaya çıkıyor 4 yıldır gece çalıştığım için galiba hipertansiyon var ddüztaban sıkıntım yok ama tansiyonu halletmem lazım.