Arkadaşlar selam, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Çok niş bir sektörde çalışıyorum ve yıllardır deneyimim var. bu işe sektöre girmek isteyenlere hizmet verip para kazanmak istiyorum. Araştırmalarıma göre eğer direkt işveren ile işçi adayını buluşturursam İşkurdan İK lisansı almak zorundayım bu yüzden bundan vazgeçtim.

Online olarak kişilere ücret karşılığında bu işe nasıl girilir nasıl başvurulur gibi süreçleri anlatsam, iş ilanlarının linklerini direkt göndersem, onlardan cvlerini istesem incelemek için bu bir sorun teşkil eder mi? Bir websitesi yapıp webform ile sorular sorup görüşme öncesi cv almak istiyorum bunla alakalı KVKK vs yükümlülükleri var mı?

Mesela bu işi şirket açmadan ne derece yapabilirim? CV oluştursam parayla , bu eğitime girer mi? Anladığım kadarıyla eğitim verince şirket açmak gerekmiyormuş muafiyet belgesi yeterliymiş.
yapmak istediklerim: cv oluşturma hizmeti, kişisel bilgilere göre insanlara yol göstermek, sorularını cevaplamak, iş ilan linklerini onlara direkt göndermek.

bir de diğer konu SSK bağkur vs zorunlu mu? Ben Türkiyede senede 2 ay kalıyorum yine de ssk zorunluluğu var mı? İkametgahım resmi olarak türkiyede ama vergi mükellefi olmak için 183+ gün kalmak gerekmiyor mu?
Şayet yurtdışında firma açıp ordan fatura kesseydim türkiyede yine vergi ödemek bağkur sorumluluğu var mı?
Bu konuyu kim iyi bilir nasıl yardım alabilirim?

teşekkürler.