Güncel borç durumunuzu okumadan önce korkmuştum açıkçası. K'ları görünce biraz rahatladım. K yerine M olan birkaç kişi tanıyorum çevremde.
Tamamen kurtulmanız gerek yoksa ne olduğunu anlamadan 5k 50 k olacak, sonra 500k, 5m diye gidecek Allah korusun.
Ama anladığım kadarıyla kazandığınız maaşı harcamışsınız çoğunlukla.
Bir akrabam, belki 50 milyon TL harcamıştır bu kumar bağımlılığından. Eşi de kendisi de zengindi. Eşi boşandı. 2 evlilik daha yapmış adam, eşinden sonra evlendiği kadın o kadar zenginmiş ki son model araba bile vermiş buna, nasıl buluyorsa bu kadar zenginleri. Onun da evlerini, arabalarını sattırmış ağlayarak. 3. evliliğini yapmış, şu anda da ona aynı şeyleri uyguluyor diye anlatıyordu geçen gün kardeşi ile konuşurken.
Birisi memur. Yaklaşık 20 senedir oynuyor. Babasını 5 ev parası yemiştir. 20 senedir hiç parası yok. Bütün akrabalarına onlarca gram altın borçlu. Memur diye, ilk zamanlar herkesten borç alıyor; herkes de sadece benden alıyor sanıp veriyor ama anladıklarında iş işten geçiyor. 20 senedir oynamadığını iddia ediyor üstelik bu kişi.
Oynadığınızı itiraf etmeniz de büyük bir adım. Ben açıkçası hemen önce psikolog, sonra onun yönlendirmesi ile psikiyatra gidin derim. İlaçlı tedavisi başlamış diye duydum. Hani oynarken salgılanıyor denen şey var ya, onu bastırıyormuş. Mutlaka bir tedavi gerekiyor, bıraktım deseniz de bir anda yine oynarken bulabiliyorsunuz kendinizi.