Arkadaşlar selamlar, Ağustos ayında Katılım evimden 1m kadar param gelecek ve ben de yavaştan hangi arabayı alsam diye araştırmaya başladım.1.5m a kadar bir bütçe ile, 2 çocuklu bir aile olarak geniş olması önceliğim olduğundan SUV tarzı bişey bakıyorum kamp ve piknik içinde bolca kullanacağımdan geniş olmasıni istiyorum. bu durumda da önümde 3 seçenek kalıyor.

1- CHERY Tiggo 7 pro: bütçemi biraz aşıyor ama adamlar herşeyi koymuşlar arabaya, genişlik desen var, dijital oyuncaklar desen var vs. vs. ancak ben çok al sat yapan birisi olmadığımdan uzun vadede çin malı bir arabanın başıma neler getireceğini bilemiyorum. (face gruplarını takip ediyorum kimse arabasına toz kondurmuyor) yedek parça sorunu var sanırım 30-45 gün çinden yedek parça bekleyenleri gördüm.

2- DACİA Duster: 1.3 TCE motoru beni cezbetti ancak donanım, NCAP hak getire tabiri caiz ise 2023 model toros (bu yorumu 15 sene babamın torosunda büyümüş bir kişi olarak yapıyorum, hor görmek için değil) burda da torosun sorunsuzluğu parça masrafının ve ulaşılmasının kolaylığı ve yıllardır yollarda olmasıyla rüştünü ispatlamış bir araba oluşu, heleki motor performansı ve onunda kendini kanıtlamış oluşu gereği bunu mu alsam diyorum.

3- Panelvan: Yeni Cruier veya Rifter tarzı SUV kırması ama yüksek mtv, yüksek sigorta, her yıl vize, düşük hız farkı ile Suva vereceğim fazladan parayı yıllara dağıtarak taksit taksit ödeme fikri de geliyor.

Bu araçlardan biri veya birkaçını deneyimlemişseniz yada içinizden gelen benim için mantıklı yorumunuzu yazarsanız en azından karar vermemde bir yardımınız dokunacak.Ayrıca "şu modellere de bak" diyeceğiniz bana uygun önerilere de açığım. Şimdiden teşekkür ederim.