Merhaba arkadaşlar malesef ablamın eşi boşanmak istemiş tüm ısrarlara rağmen vazgeçmedi. 8 yaşında çocukları var ablam çalışmıyor. BİR PROTKOL atmış ablama . Ev ve arabayı yüzde 50 50 paylaştırıyor çocuk 18 yaşına gelene kadar ablam oturacakmış evde. nafaka ve tazminat vermiyor sadece çocuk için 20 bin tl nafaka yazmış birde çocuğun okul masrafları vs yarı yarıya yazmış. BANA çok yetersiz geldi çekişmeli boşanmada daha fazlasını alabilir mi daha önce yakınının vs başına gelen var mı. Adamın 100 bin tl gibi bir maaşı var ama 200 bin nakit avans borçları varmış o yüzden veremiyomuş nafaka. bana çok az geldi 20 bin tl ile nasıl geçinilir daha fazla alması için ne yapması lazım blam boşanmayı istemeyen taraf.
Hocam öncelikle ablanız, yeğeniniz ve eski enişteniz hakkında hayırlısı olsun. Size tavsiyem "adamın şu kadar maaşı var bu kadar para veriyor" gibi söylemlere girmeyin. Adam aylık 500 bin tl maaş alıyor diye ablanıza her ay 100 bin tl atacak diye bir şey yok herkesin farklı giderleri var bir sürü şey var. Zaten bu hususlara mahkeme de karar verebiliyor.
Diğer yandan
Yeğeniniz kaç yaşında bilmiyorum. Eniştenizin yaptığı teklifi ben makul gördüm veya görmedim diyemem o kısım avukatların değerlendirebileceği bir konu.
Benim değinmek istediğim husus şöyle ki, ablanızın ömür boyu eski eniştenizden para almak gibi bir gayesi mi var? Eğer böyle ise bence ablanızı bundan vazgeçirip hayatın içerisinde tutunabileceği işlere teşvik etmek daha iyi olacaktır. Ha yok bizim derdimiz eski enişte ablama ömür boyu para versin diyorsanız bir şey diyemem. He şuna da eminim ki eski enişteniz zaten çocuğunun her şeyini karşılayacaktır, ilgilenecektir eğer bunu yapmayacak birisi olsaydı bence ne siz enişte derdiniz ne de ablanız eş deyip baba vasfı da yüklemezdi. Yeğeninizin geleceği açısından -konu maddi olduğu için maddi çerçevede- bir problem görmüyorsanız içiniz daha ferah olabilir.