masterthone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eyvallah hocam evi yok ama geliri iyi 100 bin ve ek gelir vs 100 binin üzerine çıkıyor. Evi zaten genel olarak yarı yarıya vermesi gerekmiyor mu fazla bir şey vermiş olmuyor bence zaten çocuğuna da bakmakla yükümlü 20 bin lira şimdi bir çocuğun masrafını anca karşılar
Hocam çoçuğa bakamayacaksa verin babasına o baksın 20 bin de almasın benim bir tanıdığım 5 bin lira en son nafaka alıyordu çoçuğu için emekli kocasından ayrıldı ev araba bir şey yok yani şükür etmek lazım biraz. Sonuçta ablanız çalışmıyor adam çalışmış tek başına almış evi arabayı anladığım kadarıyla birde %50 %50 diyorsunuz adamın ikinci evi yoksa insaflı biriymiş çoçuğunu yine düşünmüş yoksa benim evim olacak ayrılcam ben şahsen vermem maaş 100 de çok değil adam kiraya çıksa zaten 30 bin kira verecek bekar hayatına devam edecekse kalan 80'in zaten yarısından fazlası yeme içmeye gider adama bir şey kalmıyor açgözlü olmayın bence teklifini kabul edin. Bence 10 senelik süreçte ablanız da bir iş bulsun çalışsın ya da farklı bir evlilik yapsın yani ayrıldığı adamdan zaten medet unmaya gerek yok siz varsanız elinizden geldikçe ablanıza destek çıkarsınız. Ama nafaka az o hesaba girerseniz zararlı çıkarsınız. Tamam 40 vereyim der 2. aydan sonra bir bakarsın adam kendini icralik yapar nafakaya bakar kalırsınız gelcek diye evde otursun 10 sene o süreçte ya çalışacak ya da yeniden evlilik yapacak başka çare yok