Ben bıraktım yıllardır içmiyorum. Nasıl bıraktığımı soracak olursanız sadece iradeyle biraz zor. Çünkü çok kolay ulaşılabilen birşey ve vücut yıllar sonra bile hala isteyebilir. Kafan bozulur ister, mutlu olursun keyif için ister, muhabbet ortamı olmuştur yine ister bahane çok. Tüm bunlara karşı durmak için güçlü bir sebep gerekli. Benim bazı tanıdıklarım kanser olduktan sonra seve seve bıraktılar. Ben nasıl bıraktım? Yemin ederek. Allah'ım eğer bir nefes bile sigara çekersem bana hastalık ver. Artık içmeye cesaret bile edemiyorum. İradenin bittiği yerde iman devreye girer. Müslüman adamlara bu yöntemi tavsiye ederim.
Bir rahatsızlık geçirdim ondan dolayı bırakmak zorunda kaldım hocam yıllardır çok bırakmaya çalışıp bırakamadım
7 gün çok net farklar görmeniz için kısa, mücadelede motivasyon kazanmanız için iyi bir süre. 1 aydan sonra kendinizi daha güçlü ve enerjik hissedeceğini bir döneme girersiniz
ben 1 saat bile bırakamayan kişiydim uyandığımda en az 2 dal içmesem su içemiyordum
Hocam moralini bozmak gibi olmasında daha bırakmadın bence, anlık bi tiksinti geldi, bıkkınlık geldi belki, ortamını bulduğunda anda yakarsın, bende çok bırakmayı denedim hatta 2,5 3 ay ağzıma sürmediğim oldu, sonra birşey oluyor birisi strese sokuyor, aşırı derecede öfke patlaması yaşıyorsun ve sigara yakıp rahatlıyorsun, en güzeli azaltmak, ben zaten yıllardır az içiyordum ve bu nedenle bırakmama kararı aldım,
bizimkisi biraz mecburi oldu
Mesela 30dk sonra molaya çıkacaksam, zaten molaya çıkınca içeceğim diye sigara yakmıyorum, bizim iş yerinde biri var molaya 10dk kalmış adam sigaraya çıkıyor sonra molada birdaha içiyor, lan 10 dk sabret bari zaten içeceksin, demek istediğim böyle böyle azaltın, 1 saat sonra yemek yiyecekseniz, sigara yakmayın çünkü zaten yemeğin üstüne içeceksiniz,
Ben böyle böyle şartlandırarak saatli zamanlı şekilde, günde en fazla 8-10 tane içiyorum, çoğu günler 5-6 tane. Keşke hiç içmesem ama günde 10 saat kapalı bi odada oturarak çalışınca insan bunalıyor.
Tat doku oluyu bendede olmadi 7 yil olacak birakali kizimda 7 yaşına giriyor doğunca bırakmıştım. Aklimdan tam silinmesi 1 yıldan fazla sürdü
ömür boyu %5 canın çekecek diyorlar o hiç geçmiyormuş
20 Yıl civarında sigara içtim. 2 defa bıraktım. Campix mi ne kullandım 5-6 ay sonra geri başladım. 2024 yıl başında tekrar bıraktım ve ilaç kullanmadım. Sigarayı canım her çektiğinde çekirdek yedim. Şuan 2,5 yıl oldu. 4 yada 5. ay gibi sigarayı canım çok çekti. hatta içmeyi denedim de ancak bırakmadan önce ki zevki alamayınca devam etmedim. Tat ve koku banada çok fark etmedi sanıyorum ama bazen milletin geç fark ettiği kokuları daha erken fark ediyorum. Millet sigarayı bırakınca tazı gibi burnun oldu diyor da çokta emin değilim

ben kendimde o değişim göremedim ama bekleylim bakalım zaten artık istesekde içemicez
Sigara bırakmanın yararları nefes kesinlikle açılıyor.
Sigara bırakmanın zararları Kilo aldırıyor ( çünkü b.. boğazım durmuyor

)
Evet şuan öyleyiim can sürekli bir şey çekiyor
Tebrik ederim sigarayı bırakarak kendinize iyilik yapmışsınız. Tat koku birkaç hafta sonra düzelir. Bol bol su için.
beklemedeyiz 2 haftaya hortlarım
Tebrik ederim kardeşim. 2 ay sonra buradaki yorumunu günceller misin? Çünkü iki ay sonra vücudundaki hücreler yenilenmiş olacak. Sana tavsiyem şimdi bir kaç tane selfie çek. Bir iki ay sonra tekrar çekip karşılaştır. Cildinin, saçının, gözlerinin çok daha parlak göründüğünü farkedeksin. Ayrıca şimdi hemen bir test yap. 10 kere arka arkaya derin nefes alıp ver. Kesildiğini ve başının döndüğünü hissedeceksin çünkü kan basıncın vb. anında bu değişime tepki veremeyecek ama 2 ay sonra tekrar denediğinde vücudun daha kolay adapte olabilecek... Bu gibi bir sürü şey var... Şimdiden bu kararın için kutlarım. Umarım tekrar başlamazsın
özelden atıyorum selfieleri sana
ban