Öncelikli olarak küfürü sevmediğinizi belirtmişsiniz konuda ancak gelip burada halka açık bir ortamda belki de hiç bir suçu günahı olmayan annesi hakkında ağza alınmayacak küfür imalarında bulunuyorsunuz. Öfkeli olabilirsiniz, benim de kontrol edilmesi zor bir öfkem var ama bu durumu dışardan bakış açısıyla size söylemem gerekiyor. Her zaman karşıya odaklanmak yerine olayı kendinizde bitirmeniz gerekiyor.

Şunu söylemeye çalışıyorum esasında, bu durumla baş edebilmenizin tek anahtarı sizsiniz. Belli ki sorunları olan birisi ve sizin bunu tedavi etme, ilgilenme, yardımcı olma gibi sorumluluklarınız yok. Zaten hiç bir geçmişe sahip olmadığınız birine karşı böyle hisler barındırmanız çok iyi bir insan olduğunuzu gösterir ki büyük bir çoğunluğumuz o kadar iyi insanlar değiliz. Anlattığınız kadarıyla sinsi, kurnaz, manipülatif bir karaktere sahip karşınızdaki kişi. Bunu bile isteye yapmıyor olabilir. Bu kişiye karşı yapacağınız en güzel şey onu görmezden gelmek olacaktır. Siz onu köşeye çekip konuşarak ona bir nevi mücedele edebilecek, meydan okuyacak bir ortam hazırlıyorsunuz. Görmezden gelin. Sessiz bir şekilde küfür mü etti? Duymazdan gelin. Bunu yaparsanız 2 ihtimal var ya size meydan okumayı bırakacaktır ya da tam aksine büyük hatalar yaparak o sinsi karakterinden sapacaktır. Bu şekilde elinizde ispat edilebilir olaylar olur. Gerekli birimlere iletirsiniz. Tekrar söylüyorum en önemlisi öfke kontrolü. Aksi takdirde aynı senaryo sizin için gerçekleşir haklıyken haksız duruma düşersiniz.