Temajet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Din hassas bir konu bu konuda ısrarcı olmanızı tavsiye etmem. Bu durumdan hoşnut değilseniz dini vecibelerini yerine getiren biriyle olabilirsiniz. O size namaz kılma dese ne kadar doğru olursa sizin de bu konuda teşvik etmeniz o kadar doğru olur.
Ben namazı da dini de boş ve gereksiz buluyorum artık. 5 vakit namaz kılan biriydim ki ilerleyen süreçte gereksiz zaman kaybı olarak görmeye başladım. Dinlerin hepsi yalan dolan uydurma.
Dindar bir insanın konusuna gelip dinler yalan dolan uydurma tarzı hakaretvari konuşmanız ne kadar doğru? Hassas konu diyip zaman kaybı, yalan, dolan, uydurma, gereksiz. Oldu mu bu şimdi?

İnsanlar hayatındaki kişiyle senkron ve dini inançlarının gerekliliği sebiyle uygun yaşamak isteyebilir, ister de. Siz nasıl önceden 5 vakit kılıp şimdi aksi bir düşüncedeyseniz, başka bir insan da inançsız iken 5 vakit namaza başlayabilir.

Arkadaş nasıl teşvik edebilirim demiş, nasıl ısrarcı olabilirim, yada direk 5 vakit namaz kılan biriyle nasıl olabilirim dememiş, kendiyle sorduğu soruyla zıt görüşteki birinden akıl hocalığı da istememiş.

Fikirlerinizi kendinize saklayın, arkadaşın sorduğu soruya cevabınız varsa verin, yok ise kimle olduğu, olduğu kişinin nasıl olduğu/olmayacağı, dindar olması, inancının doğru yada yanlış olması ilgilendiren konular veya istediği cevapla uzaktan yakından alakası olan durumlar değil.

Temajet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildikleri ezberledikleri 1-2 ayete göre konuşmakta üstlerine yok zaten.

Dünyada kaç milyar hristiyan var onlarda da aynı muhabbetler dönüyor. Onlara göre kendi dinleri üstün bizimkilere göre kendi dinleri üstün.

Japonya'da dünyaya gelmiş olsaydın ateist olacaktın.

Vatikan'da dünyaya gelmiş olsaydın Hristiyan

Hindistan'da dünyaya gelmiş olsaydın İneğe tapacaktın.

Türkiye'de dünyaya geldin islam'ı kutsal din sayıyorsun. Bu şans mı değil mi sorgulamak lazım. Burada bile adaletsizlik var ki yaradan var mı bence onu sorgulamak lazım bu mantığa göre. Yaradan varsa işi gücü yok tuşlara basıp bizi yönlendiriyor sanırım. Her şeyi bilen yaradan bizim ne yapacağımızı biliyorsa bizi bu saçma dünyaya niye yolladı madem. Sonucu belli olan bir sınava girmeye gerek var mı sizce ? Benim rızamı sordu mu dünyaya yollarken ? Benim rızam olmadan ne hakla beni cezalandırabilir ? Kuranı hayatında açıp okumamış adamlar gelip burada ayet yazıp gidiyor. Kurandaki çelişkileri görseler bir daha Kuranı ellerine almazlar o kadar eminim.
Ek olarak, diğer arkadaşa bildiği bir kaç ayet, bilmediği konular vs demişsiniz de.

Sanırım sizin bu konuda pek bilginiz yok. Bilginin ulaştığı, aklı basanlar sorumlu tutuluyor, İslam'ın ilk emri oku, nerde nasıl doğduğun önemli değil. Hemen hemen bütün ülkelerde ateist, hristiyan, yahudi, ateist olduğu gibi Müslüman da var.

Cüzi irade ve külli irade vardır, Allah'ın ne olacağını bilmesi iradeni kontrol ettiği anlamına gelmez, bir doktor bir hastanın ex olacağını kesin biliyor, sonucunu da biliyor. Örneklendirdim, diğer arkadaşın Kur'an okumadığını iddia ettiğiniz için aynı sizin gibi, bilmiyorsunuz çünkü.

Dediğiniz gibi, bilgisi olmayıp konuştuğunu iddia ettiğiniz kişilere boş adam diyorsunuz ya, inanmayıp inanlara kendi düşünceleri üzerinden hakaret edenler de pek farklı sınıfta değil sanki ha? Hem bilgisi olmadan varmış gibi konuşup birde dediğimle harmanlanınca büyük sıkıntı yani.

İnanmıyorsun, cezalandırılmayacağını düşünüyorsun sorun yok o zaman. Ne hakla diye sorup neden kendi kendine rollendin ki? İnanmadığın bir dinde senin içine bu kadar oturan şey nedir yani, sorun ne?

Birde 2 tane yanıtta sadece çelişki diyip 3. de söylediklerime cevap versene demişsin, ortada dediğin hiç bir şey yok