neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim sorguladığım anlam veremediğim çok ayet oldu. Ancak eski İslam alimlerinin gerek kitaplarından gerek sohbetlerinden kendime göre de yorum yaparak (sadece zihnimde yani demek ki böyleymiş gibi) ve inancım olduğu için çok şükür yolumu kaybetmedim.

Zaten Kur'an-ı Kerim'i körü körüne sadece normal bir kitap gibi okumak yanlış bana göre. Tecvit bunun için var.

Bilim olayına gelecek olursak bende seviyorum ve araştırıyorum. Özellikle Uzay hakkında çok şey öğrendim. Ama şöyle bir gerçek var ki, bilimin günümüzde veya yakın zamanda tespit edip ispatladığı şeyleri Kur'an-ı Kerim 1400 kusur sene önce söylemişti.

Yok öyle bir şey algıda seçicilik bu, biz size bir kazan verdik alın onu çevirin yazarsa sen bunu kalkıp o kazan orada dünyanın dönüşünü ve evrenin genişlemesini ifade ediyor olarak algılarsan bu algıda secicilik oluyor bir şeyin ispatlandığı falan yok punduna uyduruyorsun sadece. Mesala sana 2000 yıl önce insan gözü ile hiç bir şekilde tespit edilememiş 2000'li yıllarda çıkan bir teleskop ile tespit edilen bir gezegenin uydusu hakkında neden bir tane net koordinat yok araya bilgi olarak sıkıştırılsaymış bir tane desem bunu retorik yapmadan grameri eğip hükmeden x'i y'ye bağlamadan nasıl cevaplayacaksın? Kutsal kitapların nokta atışı yaptığı hiç bir veri yok insanın onu rayına oturması var sadece. Ben sana şu dakika keloğlan masalları dan şuan evrendeki sisteme uyan en a 500 tane senaryo çıkarabilirim, mesala keloğlanın kafasının şeklini jupiterin halkalarına benzetebilirim.