Temajet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bilimin izinden giderim. Bir kere seninle anlaşamadığımız nokta dünyanın ya da kainatın Allah tarafından yaratılmış olması. Allah var mı yok mu tartışmasını önce sonlandırmamız gerek. Bir yaradan varsa ki bilemiyorum onun senin tabirinle adı Allah değil Tanrı'dır. Kurandaki çelişkileri bir araştırmanı öneririm. Ondan sonra kararını verirsin. Ama yok ben araştırmam sorgulamam dersen saygı duyarım. Böyle yaşamaya devam et.
Benim sorguladığım anlam veremediğim çok ayet oldu. Ancak eski İslam alimlerinin gerek kitaplarından gerek sohbetlerinden kendime göre de yorum yaparak (sadece zihnimde yani demek ki böyleymiş gibi) ve inancım olduğu için çok şükür yolumu kaybetmedim.

Zaten Kur'an-ı Kerim'i körü körüne sadece normal bir kitap gibi okumak yanlış bana göre. Tecvit bunun için var.

Bilim olayına gelecek olursak bende seviyorum ve araştırıyorum. Özellikle Uzay hakkında çok şey öğrendim. Ama şöyle bir gerçek var ki, bilimin günümüzde veya yakın zamanda tespit edip ispatladığı şeyleri Kur'an-ı Kerim 1400 kusur sene önce söylemişti.