Ben sizi gayet iyi anladım. Bu yüzden ön yargılı yaklaşmadım. Açtığınız konunun yanlış anlaşılacak veya yanlış yerlere çekilecek bir tarafı da yok. Ayrıca işbu konunuzda bahsi geçenleri istemeniz gayet normal. Belirli çerçeveler içinde olduğu sürece isteğiniz kimseyi üzmez, bir uzvunu kaybettirmez, hayatını karartmaz veya ekmeğini kesmez: aksine belki her şey daha iyi olabilir
Aileniz başta olmak üzere size ve sevdiklerinize uzun bir ömür, sağlıklı bir yaşam ve yüksek refah seviyesi diliyorum. Geri kalanını zaten sizler yaparsınız

Selamlar, sevgiler
Allah razı olsun hocam, teşekkür ederim değerli yorumunuz için tam olarakta böyle yapıyorum zaten baskı yaparak olmaz olamaz. Bunu bildiğim için ve böyle bir psikolojik baskı yapmak istemediğim için konu açmıştım daha doğru yolu nasıl gösterebilirim düşüncesiyle. Hiç bir insan başka bir insanın hayatında yapmak istemediği şeyi zorla yaptıramaz bu her konu için geçerlidir. Çok şükür inancım gereği her şeye dikkat etmeye çalışıyorum namaz olsun Kuran olsun okuyorum her gece. Yalan, zina vb. konularda da kesinlikle katılıyorum sizlere sadece namaz kılmakla bitmiyor bunlara da çok dikkat eden bir insanım eşim olacak kişinin de ilk önce böyle şeyler yapmadığını göz önünde bulundurarak böyle bir yola çıktık sadece elhamdulillah ikimizde müslüman olduğumuz için ona eksik olduğu yetersiz olduğu konularda yörünge olmak istedim yetersiz kaldığım için sizlerw konu açmak istemiştim