caangoktuurk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba DeSouza,

Öncelikle hassasiyetinizi anlıyorum. Dinen pek yakın olduğum söylenemez ancak kendi çabamla mümkün mertebe uymaya özen gösteriyorum. Bizler kimsenin hayatında karar verici olamayız, sadece yönlendirici olabiliriz. Kişi, istemiyorsa veya kendini yakın hissetmiyorsa yapmaz/yapamaz. Bunun sizi mutlu ya da mutsuz etmemesi gerekir. Sevdiğiniz insanlarla konu gereği "namaz" açılırsa, 5 vakit kıldığınızı; ruhu dinlendirdiğini ve zihni, dünyevi kaygılardan ayırdığını -burayı sizler genişletebilir veya daraltabilirsiniz- söyleyebilirsiniz. Kişi, size tekrar sormadığı konuyu açmadığı sürece bence kesinlikle yönlendirme tarafında bulunmamalısınız. Bu yaptığınız size göre iyi bir şey olsa da karşı taraf üzerinde baskıcı bir tutum sergilediğinizi hissettirebilir. Değil bizim dinimiz, hiçbir dinde zorlama ile bir şeyler yapılamaz. Siz bunun adına ne derseniz deyin ancak kişiye sürekli bunun konusunu açarak yönlendirmeye çalışırsanız psikolojik şiddet uygulamaya ve baskılamaya başlarsınız. Bunu istemeyeceğinizi umuyorum. Yine yeniden söylüyorum bizler kimsenin hayatında karar verici olamayız. Çocuklarımız üzerinde bile bir yere kadar kararlar verebiliriz daha sonra hayat mutlaka onları kendi yollarını bulmaya itecektir.

Namaz kılmak çok değerli evet tartışmasız. Ancak bence iyi insan olmak ve bunu namazla birlikte yapabilmek daha kıymetli diye düşünüyorum. Yalan söylemek, çalmak/çırpmak, zina yapmak, gıybet yapmak, kibirlenmek gibi dünyevi duyguların tamamını yapan insanların namazları ve inançları pek samimi gelmiyor. Affınıza sığınarak söylüyorum: diğer taraf için değerlendiren karar veren ben değilim/bizler değiliz evet ancak bu taraf için ben değerlendirebilirim.

Allah kıldığınız tüm namazları kabul eylesin inşallah. Selamlar, sevgiler.
Allah razı olsun hocam, teşekkür ederim değerli yorumunuz için tam olarakta böyle yapıyorum zaten baskı yaparak olmaz olamaz. Bunu bildiğim için ve böyle bir psikolojik baskı yapmak istemediğim için konu açmıştım daha doğru yolu nasıl gösterebilirim düşüncesiyle. Hiç bir insan başka bir insanın hayatında yapmak istemediği şeyi zorla yaptıramaz bu her konu için geçerlidir. Çok şükür inancım gereği her şeye dikkat etmeye çalışıyorum namaz olsun Kuran olsun okuyorum her gece. Yalan, zina vb. konularda da kesinlikle katılıyorum sizlere sadece namaz kılmakla bitmiyor bunlara da çok dikkat eden bir insanım eşim olacak kişinin de ilk önce böyle şeyler yapmadığını göz önünde bulundurarak böyle bir yola çıktık sadece elhamdulillah ikimizde müslüman olduğumuz için ona eksik olduğu yetersiz olduğu konularda yörünge olmak istedim yetersiz kaldığım için sizlerw konu açmak istemiştim