Yüksek ilimli, tesirli biri değilseniz çabanız boşunadır. Ki bir webmasterın bu mertebede olacağını zannetmiyorum. Çok çeşitli şeylere maruz kalıyoruz.

Siz namazı Allah'la iletişim kurmak olarak görüp huşu içinde eda edebilirsiniz ancak onlar bir külfet, alışılmadık bir yaşam tarzı olarak görürler. Belki üç saat makyaj yaparlar, günde iki duş alırlar ama abdest almak ağır gelir. İnsanın içinde bitiyor olay. Ben kılmıyorum mesela. Rabbim düzen ve hayır nasip etsin.

Başlarından etkili bir olay geçerse, bir gece kendi kendilerine hayatı sorgularlarsa falan anca öyle bu yola girebilirler. Sizin ilk teklifinizden sonraki her ısrarınız "pff başladı yine" şeklinde ele alınır maalesef. Daha da devam ederseniz ipler kopar.

Partneriniz yaşam tarzınıza çok uzaksa onu etkilemeye çalışırken kaybedebilirsiniz. Kot şortlu, dövmeli, piercingli bir kızı seccade üzerinde görmek düşük bir ihtimal mesela. Eşiniz olsun isterseniz öyle kabul edeceksiniz. Bence insan kendi dengiyle evlenmeli ve hayra yönelik bir yaşam sürüyorsa gerektiğinde insanların hayatından çıkabilmelidir.