Merhaba forum ahalisi.
Bugün uzun bi zamandır forumda Vergi Veren ve Vermeyenlerin eşitsizliğine değinmek istedim çünkü bugün bu konuyu açmamı sağlayan bir şey yaşadım. Kısaca anlatayım;
Bugün bir müşterime 350 TL’lik bir ürün satışı gerçekleştirdim. Akşam saatlerinde bana dönüş yaparak aynı ürünün başka bir konuda 125 TL’ye satıldığını gösteren bir link gönderdi. Tabi haklı olarak küçük bi serzenişte bulundu. Bende öyle bir durum yaşasan bende serzenişte bulunurdum.
Ben satışlarımı vergi mükellefi olarak gerçekleştiriyorum. KDV, POS Komisyon vb işletme giderleri ve diğer yasal yükümlülükleri fiyatlandırmaya dahil etmek zorunda kalıyorum. Bu nedenle ürünlerimi maliyetlerimi karşılayacak şekilde fiyatlandırıyorum.
Diğer tarafta ise herhangi bir vergi veya resmi gider ödemeden satış yapan kişiler bulunabiliyor. Doğal olarak bu durum fiyat konusunda ciddi bir rekabet farkı oluşturuyor. Tabi amacım 125 TL’ye satılan ürünün fiyatını eleştirmek değil.
Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir? Vergi veren satıcıların bu rekabet ortamında dezavantajlı durumda kaldığını düşünüyor musunuz?
Teşekkürler.