Çok güzel yazmışsında bunu kesilen kdv bir şekilde devlete ulaşıyor sen gider gösderisin gider gösderdiğin kişi fatura keser bir şekilde bu devlete ulaşır. ama zenginde ne hikmetse ulaşmıyor ne oluyorsa alt kesime oluyor. bak ben 1980 model araç satın aldım koleksiyoner bu adam 60 dan fazla marka aracı vardı babası ile ayrılınca araçları satmaya başladı senelik vergisi falan para tutuyor altından kalkamam dedi. ee eskiden nasıl ödüyordun diye sordum gider gösderiyordum dedi. aldıgım 1980 model araca adam 1 milyona yakın para harcamış aracı 200 bine sattı. parcaları hep yurt dışından gelme. bunuda şirkete dayadı. demek isdedigim vergiyi esas ödeyecek kişiler bir şekilde kaçıyorlar. vergiyide ödeyenler alt taban.
bir örnek daha vereyim. ben bir telefon alıyorum telefoncudan. benden 20 binlira kdv alıyor. yahu telefoncu sene sonu 20 bin devlete vergi vermiyor nasıl bu iş
Tamam sizi anlıyorum ancak konu zengin fakir konusu değil şu an.
Bir KDV hususu var ve bu emanettir. Gerisi işletmenin gelir gider tablosuna göre işler.
Telefoncu örneği vermişsiniz mesela: Sizden alınan 20 bin KDV diyelim, telefoncu giderleri yüksek ise neden hepsini ödesin? ( KDV aylıktır )
Anlamak istemediğimiz tarafı bu maalesef.
Yoksa birileri gideri şişirir geliri az gösterir vs bunlar bizim değil, maliyenin işidir.
Önemli olan herkesin kendi üzerine düşeni yapmasıdır.
Vergi hususuna girersek burada yapılan boş cahilce yorumları görürüz ve konu uzadıkça uzar da uzar gider.
Cümleyi yazarken bile uzadı, anlayana
İyi forumlar.