Herkese iyi forumlar,

13 ayda sıfırdan başlayıp 100 bin dolar ciro barajını devirdim hani öyle sağda solda satılan içi boş ekitaplarda ki gibi havada kalan taktiklerle değil birebir yaşayarak ama günün sonunda kazanarak buraya geldim belki başarı da değildir daha yüksek ciro yapanlar vardır ama tavsiyeleri paylaşmak ve bu mutluluğu paylaşmak istedim hem bi hayırlı olsununuzu alırım hem de bu yolda öğrendiğim aslında herkesin bildiğini sandığı ama kimsenin doğru dürüst uygulamadığı o can alıcı adımları sizinle paylaşmak istedim
Ben takı kategorisinde satış yapıyorum hani şu rekabetin en tepe noktada olduğu pastadan pay almanın imkansız dendiği yerdeyim.
Birkaç tecrübe ettiğim şeylerden bahsetmek isterim ben iyilik meleği değilim ama kaybederek bugüne geldik belki birkaç genç kardeşimi gazlarım da hayatına dokunurum kafasındayım.

1 Ürün Değil Niş ve Duygu Satın

Herkes gidip toptancıdan gördüğü takıyı listeliyor sonra niye satmıyor diye ağlıyor dostlar kimse sizden alelade bir kolye veya bileklik satın almaz insanlar o takının onlara ne hissettireceğini satın alır ben ürünlerimi listelerken doğrudan neuromarketing yani nöropazarlama ilkelerine oynadım insanların inançlarına tarzlarına ya da enerjilerine hitap eden spesifik nişlere odaklandım sıradan bir takıyı doğru hikayeyle birleştirirseniz o ürün satar. Satmama şansı yok .

2 Görsel ve Video Her Şeydir

E-ticarette müşteri ürüne dokunamaz koklayamaz müşteri sadece gördüğü içeriği satın alır eğer platformların sizden istediği o yüksek kaliteli görsel standartlarını yakalayamazsanız baştan kaybedersiniz ben çekimlerimde tıklama oranlarını tavan yaptıracak estetiğe ve profesyonelliğe kastım video pazarlamasını dibine kadar kullandım ürünün duruşunu kalitesini videoyla müşterinin gözüne sokacaksınız. Kişisel kullanımda ürünü göstermek ve öncesi sonrası yapmak çok çok önemli tabii hepsini yapay zeka ile yaptım asla stüdyo felan kullanılmadı.

3 Otomasyon ve Veri Analitiği

Ben bu süreçte her şeyi elle yapmaya kalksaydım muhtemelen üçüncü ayda havlu atmıştım doğru veriyi toplamak ürün araştırmasını ve mağaza yönetimini hızlıca yapabilmek için arka planda ciddi otomasyon süreçleri yürüttüm hatta bunu bir ara buradan hizmet haline de getirdim pazarladım hızlı hareket eden kazanır doğru nişi bulduğunuz an oraya hızlı ve kaliteli içerikle çökeceksiniz piyasa hantal satıcıları sevmez demem o ki herşeyinanaliz edip de ürün çeşitliğini artırdım unutmayın başarılı her mağazayı incelediğinizde 500 ürünün altında ürün sayısını görmezsiniz. Bu adamların hepsi otomasyon yapıp kullanıyor emin olun.

4 SEO ve Doğru Algoritma Yönetimim

Platformların arama algoritmalarıyla kavga etmeyin onlara istediklerini verin doğru anahtar kelime analizi başlık ve etiket optimizasyonu bu işin can damarı her şey organik trafiği en doğru şekilde dükkana çekmekle başlıyor

5 Pinterest&ınstagram&Facebook

Pinterest Instagram Facebook nerden trafik getirirseniz getirin ama yeterki getirin unutmayın ki siz dışardan dükkana müşteri çekerek aslında ETSY'nin kapısından içeri platformun kendi müşterisi olmayan adamı sokuyorsunuz siz dışardan platforma yeni taze kan taşıdıkça algoritma bunu gördüğü an sizi ödüllendirir ve önünüzü açar sadece dükkan açıp içerideki hazır müşteriyi paylaşmayı beklerseniz o devasa rekabette boğulursunuz işin asıl sırrı dışarıdaki kitleyi kendi dükkanınıza bir tünel gibi bağlamaktır siz dışardan taze hit soktukça ETSY de size içerideki hazır pastadan en büyük payı vermeye başlar yani kısacası siz kapıdan adam sokun gerisini algoritmaya bırakın o sizi uçurur

Benim bu 13 aylık serüvende cebime koyduğum en büyük tecrübeler bunlar dostlar lafı çok uzatıp sizi boğmak istemiyorum takı kategorisi olur genel e-ticaret süreçleri olur otomasyon olur aklınıza takılan ne varsa aşağıya yazın çekinmeyin elimden geldiğince herkesin sorusunu tek tek yanıtlayacağım. şimdiden herkese bol kazançlar dilerim.