Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece üyelerin gönderdiği davetiye ile üye olunmuyordu. Doğrudan formu doldurup davetiye talebinde bulunanlar vardı bu şekilde üye olan çok kişi vardı.
Biz 20 yıldır her şeklini gördük. insanların niyeti kötü oldukça ne yaparsanız yapın %100 önlem alınamıyor. Önemli olan dikkatli ve en önemlisi bilinçli olmak..

Foruma uymayanı, düzeni bozanı, çürük olanları eleyerek ilerlemek en doğrusu.
Coşkun Bey merhaba,

Benim de bir önerim olacak. Bu forumda, tanıdığım bir kişinin başına benzer bir olay gelmişti. Bence forum dışı şikâyetler için de ayrı bir bildirim sistemi oluşturulmalı ve forum dışında dolandırılan kişilere de destek verilmelidir.
R10 üzerinde ticaret yapan birçok kişi bulunuyor. Bunların önemli bir kısmı hizmet satan değil, hizmet alan kişilerden oluşuyor. Ayrıca üyelerden daha fazla olmasa da çok sayıda misafir kullanıcı da mevcut. Örneğin bir kişi, hizmet satmak amacıyla R10’u aracı olarak kullanıp konu açıyor ve iletişim numarasını bırakıyor. Karşı tarafın R10 üyeliği olmadığını ve bu nedenle şikâyet konusu açamayacağını bildiği için kişiyi dolandırabiliyor. Sonrasında ise yaptığı yanına kâr kalıyor ve forumda aktif şekilde faaliyet göstermeye devam ediyor.
Bu durumu forum moderatörlerine, profillerindeki iletişim bilgileri üzerinden bildirdiğimizde ise genellikle “forum dışı ticaret yapılmış” gerekçesiyle ilgili üyeye herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. Oysa şikâyette bulunabilmek için karşı tarafın mutlaka R10 üyesi olması ve şikâyet konusu açmasının zorunlu tutulması gerektiğini düşünmüyorum.

Forum içerisinde açılan dolandırıcılık konuları kadar, forumu kullanarak misafir kullanıcıları dolandıran kişiler de bulunuyor. Bu kişiler, haklarında şikâyet konusu açılamayacağını bildikleri için rahatça faaliyet göstermeye devam ediyorlar. Bana göre bir kişi forumu kullanarak, ister üye ister misafir olsun, birini dolandırıyorsa ve gerekli kanıtlar sunulabiliyorsa, forumdan uzaklaştırılmalıdır.