Her zaman savunduğum bir düşünce var, kamu sağlık kuruluşları topyekün özelleşmelidir. Hizmet kalitesinin yüksek olduğu yerlerde var ama maalesef çok nadirdir. Her zaman özele gidemiyorsun zamanın kısıtlıysa mesafe ve trafik yüzünden mecburen en yakın yolu seçiyorsun. Galiba Ölüyordum konusunda da yine 1 saate yakın ayakta bekledim ve 2 saat kan tahlilimin sonucunu bekledim.

Bugün, ailemin doktor kontrolünde düzenli olarak kullandığı ilaçları yazdırmak için aile hekimine gittim. Malum, trafik her yerde oldukça yoğun, araç park edecek yer bulmakta zorlandım ve arabayı yaklaşık 1 kilometre uzağa bırakabildim. Hava da çok sıcak, güneş adeta insanın başını delecek gibi, insanı mahvediyor kan ter içinde kaldım. Aile sağlığı merkezine gittiğimde ise, aile hekimimizin bugün köy görevi nedeniyle yerinde olmadığını öğrendim. Sağlık kuruluşu bulunmayan köylere dönüşümlü olarak hizmet vermek üzere gidiyorlarmış. Sekreter bir bayan aile hekiminizin yerine falanca hekim bakıyor ona gidebilirsiniz dedi.

Bende yönlendirilen hekime gittim. Kapı açıktı içerde sadece doktor ve sekreteri vardı. Kapıyı tıklattım hocam merhabalar aile hekimimiz falanca kişinin yerine bugün siz bakıyormuşsunuz yazılacak ilaçlarımız vardı yazabilir misiniz dedim. Kendisi ''ben o adamla konuşmuyorum onun hastalarının ilaçlarınıda yazmıyorum'' dedi. Özellikle ona yönlendirdikleri için bende şaka yapıyor sanıyorum, biraz duraksadım. Hocam ciddi misiniz dedim evet dedi. Nasıl yazmıyorsunuz dedim ben o kadar yol geldim sıcakta dedim. Bana uzatmayın aile hekiminiz gelince ona yazdırırsınız dedi. Bende kibarca ''sizi nereye şikayet edebilirim dedim'' git il sağlık müdürüne şikayet et cimere yaz ne yaparsan yap dedi. Tamam deyip çıktım.

Beni yönlendiren bayana geri gittim, bu adam böyle diyor dedim. Ben ne yapabilirim diyor.

Başkası olsa doktor kendini haberlerde izlerdi. Bana ''doktorunuz gelince ona yazdırın, ben ilaç dozajlarını bilmiyorum veya doğrusu bu olur tarzında birşey söylese'' hoş karşılayıp gideceğim. Bir sonuç çıkacağını sanmıyorum ama cimere yazdım, il sağlık müdürlüğüne dilekçe yazdım.