Selamlar,
Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim, Eylül 2026 başlangıçlı bir Erasmus+ stajı arıyorum ve buradaki deneyimli arkadaşların aklına danışmak istedim.
Teknik tarafta full-stack (React, Next.js, TypeScript, FastAPI, Python, PostgreSQL) ve AI/ML (RAG pipeline'ları, OpenAI/Gemini entegrasyonları) ağırlıklı çalışıyorum. Kendi kurduğum, baştan sona geliştirdiğim bir tarım odaklı AI SaaS projem (Rasyoncu) var. Ayrıca daha önce AIESEC üzerinden Polonya'da (Łódź) gönüllü deneyimim oldu, o yüzden Polonya tarafına ayrı bir aşinalığım var.
Öncelikli hedefim Polonya ve Almanya — hem şirketler hem de üniversitelerdeki araştırma grupları/lablar ilgimi çekiyor.
Asıl sormak istediğim şu: aranızda daha önce Erasmus stajı yapmış olan varsa süreç nasıl işledi, hangi yerler gerçekten staj alıyor, başvururken nelere dikkat etmek gerek? Yaşanmış tecrübeyi ilan listelerinden çok daha değerli buluyorum. Bir de Avrupa'da çalışan ya da tanıdığı olan varsa, küçük bir yönlendirme bile benim için çok kıymetli olur.
Küçük bir not: bu staj için Erasmus+ hibesi alamıyorum, dolayısıyla yurt dışında geçinebilmem için en azından giderlerimi karşılayacak asgari düzeyde bir ödeme/destek sunan yerlere yönelmem gerekiyor. Tamamen ücretsiz bir pozisyon maalesef benim için sürdürülebilir olmuyor — onu en baştan belirteyim ki herkesin vakti boşa gitmesin.
Her türlü tavsiye, tecrübe ve yönlendirmeye açığım. Şimdiden çok teşekkürler 🙏