i20 1.2 motor (otomatik) ve 1.6 egea sedan (otomatik) kullanmış biri olarak yazıyorum. (i20 1.0 hakkında bilgim yok)
1.6 egea avantajları: Motor gerçekten çok güçlü. Bir kere denemenizi tavsiye ederim. 200+ üstü giderken bile ne ara o kadar hızlandığını anlayamayacaksınız. (Özellikle önceden i20 sürdüyseniz) Sol şeritten hiç çıkmak istemeyeceksiniz. Arka diz mesafesi ve bagaj kapasitesi çok iyi. (sedan) Sollama yapmak istediğinizde çok atik davranıyor. Bazen gaz pedalı dokunmatikmiş gibi geliyor. Muhtemelen aynı bütçeye daha yeni bir egea alabailirsiniz o da ayrı güzel. Yokuş çıkmıyor ve yağ yakıyor gibi konular 1.6 motor için geçerli değil. Bakımdan bakıma servise gider harici kolay kolay uğramazsınız. Ayrıca egea 20.000 kilometre veya 1 yıl doldurunca servise gidiyor. Bu konuda da i20 den avantajlı. i20 şehir içi 6.5litre yakarken egea 5 litre civarında yakar.
1.2 i20 avantajları: Egea ya göre daha konforlu koltuklar ve iç aksama sahip olursunuz. Manevra kabiliyeti egeaya göre daha iyidir. Aynı paraya cam tavan gibi ek özellikli bir araç alabilirsiniz. Yani konfor bakımından daha iyidir. Ayrıca 1.6 egea motoru gürültüdür. Dizeller arasında en gürültülüsü diyebiliriz. Ben rahatsız olmuyorum ama 1.6 egeadan 1.2 i20 ye geçince eganın ne kadar sesli olduğunu anlıyorum. 1.6 egea'nın motoru henüz yeni sayılır i20 nin ise kendini kanıtlamış diyebiliriz. Bakım maliyeti 1.6 egeaya göre daha uygun. Egea da city modu bir özellik var direksiyon yumuşatma yapıyor ancak 30km/h altındayken çalışıyor. Daha önce i20 kullandıysanız egeanın direksiyonu daha sert gelebilir.
Aklıma gelenler bunlar. Haricinde iki araçta ülkemizde çok tutuluyor. Alırsın beğenmezsen hızlıca satabilirsin. Yedek parçaları da uygun. Bence 1.6 egea ile test sürüşü yap. (Biraz gazlayabileceğin bir alan olsun) sonra zaten kendin karar verirsin. Önceliğin konfor ise i20, hız ve atiklik ise 1.6 egea derim.