Emreabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
(egea cross 1.6 multijet baktım çevremdeki arkadaşlar egea alma sıkıntı yaşarsın dedi)
MUHTEMELEN ARKADAŞLARIN ARACIN A SINDAN DAHI ANLAMIYOR OLABİLİRLER. BİR KEZ 1.6 EGEA OTOMATIK BİN DENE VE OYLE KARAR VER DERİM.
Olabilir hocam Egea cross' u tekrar araştırayım o halde.
BlueGrand adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 1.0 şehir içi gerçekten yakıyor, şehir dışında yakmıyor. Maalesef İstanbul'da 4-5 km'lik yolu 30-40 dakika'da gittiğim için 12 civarında yakıyor ortalama. Ama trafik olmaz ise benzini kokluyor, eğer ki 400 km menzil gösteriyor ise 400 yakıyor trafik yok ise.

Ek olarak kötü yanı da şu, elite paket sahibiyim, 2024 sonrası bayon ve i20'lerde kablosuz carplay yok. Sadece kablo ile var. Kablosuz anca şarkı, arama, mesajlara bakabiliyorsunuz. Haritaları kablosuz açamıyorsunuz. (Aparatlar var 1k TL civarına)
Teşekkürler hocam bilgi için.
ArasTasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.0 turbolu 1.4 ise atmosferik. Yıllarca 1.4dünü ve 1.0 ını test ettim, 1.4 de üzmez ama 1.0 daha atık canlı attığın 1.4 olan şerit takip özelliği vs var daha dolu bi araba yaş km olarakda daha iyi. 1.0 herzaman daha pahalı olur. Yakıt olarak 1.4 bı tıkdaha fazla yakıyor deneyimlerime göre. Bütçen el veriyorsa yeni kasa 23-24 sonrası 1.0 alın jump bile alsanız dolu geliyor rakıplerıne göre
2023 düşünüyorum biraz daha araştırma yaptıktan sonra almayı düşünüyorum.
UtkuTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 1.4 Bayon kullanıyorum.

1.0 Olan modeller daha seri, daha hızlı, daha ekonomik. Fakat; Turbo ve Yarı otomaik DCT şansızman var. Yani DCT şanzıman kuru kavrama ve 70-90 bin km de bir kavrama değiştirirsin. 1.0 Motora turbo koyarak motorun ömrü kısaltmışlar.

1.4 Olan Modeller daha dayanıklı, daha çok yakıyor, daha uzun ömürlü. Fakat; Tam otomatik Tork Konvertörlü şanzıman var, uzun ömürlüdür ama motoru bağırtır yokuşlarda. Turbo yok %100 LPG uyumlu motoru var. Kavrama vs değiştirme derdin olmaz. Serilik hız vs derdin yoksa 1.4 almanı öneririm.
Teşekkürler bilgi için.