dizianaliz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O kanalların çoğunun sahibi yazılım ve kanal satıyor. Bakın diyorlar böyle kanallar var. Videosunu çekip para kazanan mı dersin. Bunları gösterip eğitim satan mı dersin. İki buçuk milyon aboneli kanal hayal satıyor insanlara. Değer mi hayallerle oynamaya insanları oyalamaya 3 kuruş için. Çok şey denedim bugüne kadar artık son olarak bizzat yüzümle kendim videoda varım deniyorum. Yeni kanal açıp denemem gerekiyordu. Bu sefer de diyor ki yeni kanal açarsan kapatırım. Valla saçma sapan bi sistem.
Bu hayal satma meselesine kesinlikle bende katılıyorum. Zaten belirli bir seviyeye ulaşmış birçok kişinin de aynı şekilde "Eğitim" ve "Otomasyon" satmasını görebiliyoruz. Az çok YouTube'da mesai saati harcamış herkes bir eğitimin hayal mi sattığını yoksa gerçekten insana bir şeyler katıp katamayacağını o tanıtımlardan "Şak" diye anlıyor zaten.

YouTube son bir kaç senedir özellikle işleri çok katı tutmaya başlamış. Bunun sebebi nedir tam olarak bilmiyorum. Benim tahminim; reklam verenlerin bunlara dayatmaları yüzünden. Reklam verenler artık çok daha kaliteli reklam yapabilecekleri mecralar aramaya başladılar. Yapay zeka ile reklam yapanları bir kenara bırakın birçok dev firma artık reklamlarına şu ibareyi ekliyor ve bunun PR çalışmasını yapıyor "Reklamlarımızda herhangi bir AI aracı kullanılmamıştır"...

YouTube'un bu konudaki yaklaşımını kestirmek zor. Ama internetin geleceğine baktığımızda artık küçük çaplı web sitelerin ölmeye başladığını görebiliyoruz. Bloglar, portallar vs... Forumlar ilerleyen senelerde tekrar eski performanslarına ulaşabilirler belki çünkü gerçek kişi yorumlarını içeriyorlar. Bunun haricindeki her şey için AI yetiyor. Haa ne diyorduk gerçek kişi yorumları. Gerçek kişi yorumlarının, içeriklerinin şuanda en babası YouTube tarafında üretiliyor. AI yakın zamanda bu alana el atabilecek seviyelere çok muhtemel gelemiyecek çünkü dediğim gibi gerçek kişinin yerini tutamayacak. Bunun için AI'ın önce karakter, kişilik kazanması lazım. Bu yüzden YouTube'da platformunun kalitesini korumak amaçlı bir gerçek kişi kalitesini korumayı hedefliyor olabilir. Hep ne diyor YouTube bağıra çağıra, ne yaparsanız yapın ama ortaya çıkan videoda en çok katkıyı kendinizin yapması lazım. Her şeyini yapay zekayla yapacaksan mesela oturacaksın 5-10 saatte öyle bir kurgu yapacaksın ki en çok katkıyı yine sen yapmış olacaksın. YouTube'da bunun örnekleri mevcut (Bknz. https://www.youtube.com/@isaacverse) her şey yapay zeka ama kurgu, senaryo ve hikaye anlatılıcığı muazzam derecede.

Yeni kanal açarsan kapatırım meselesini bu arada geçmişin de hiç politika ihlali yapmamış olsan bile yapıyor artık. Eğer belirli bir sayıda (sayıyı tam olarak çözemedim) kanala sahipsen eğer farklı bir Google hesabı üzerinden YouTube kanalı açmana izin vermiyor. Daha profil resmini değiştirirken kapatıyor hesabı hemen. Elinizde bulunan sağlıklı hesaplardan yeni kanallar oluşturarak ilerlemenizi bekliyor. Yanılmıyorsam 1 Youtube hesabından 100 adede kadar farklı YouTube hesabı açılabiliyor.