Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Hocam kanalı aldım, 6 gün geçti bugün birincil sahipliği alacaktım. Sadece isim değiştim anında kanal kapandı anlamadım, politikilarımız vb vb yazıyor. İtiraz hakkım bulunuyor
Yani bunun sebebi ya sizsiniz ya da satın aldığınız kişiler veya her iki ihtimal de olabilir. Olay şu; bir sorun var ortada ve çok büyük ihtimalle spam filtresine takılıyorsunuz. Kanal temiz olabilir, hiç bir şey yapılmamış olabilir ama geçmişte kapatılan hesaplar, yaşanılan sorunlar bu kanalınızı da etkiliyor olabilir. Bir şekilde bağlantı kurulmuş sizin hesabınızla. Satın aldığınız taraftan da olabilir.
Bir diğer konu ise daha yeni yeni öğreniyorum bu meseleyi; geçmişiniz tamamen temiz olabilir aktif olarak para kazanması açık olan kanallarınız olabilir. Bu kanallarınızda hiçbir sorun yaşamamış da olabilirsiniz. Ama sizin için YouTube hesaplarınız belirli bir doygunluğa ulaşmıştır. Kendi adınıza artık daha fazla YouTube hesabı oluşturmanızı istemiyor olabilir. Bunun sayısı konusunda net bir bilgiye sahip değilim. Ama sayının çok fazla olmadığı kesin. Biraz anlaşılması zor oldu örnekle ifade etmeye çalışayım. Mesela;
Toplamda 5 farklı YouTube hesabınız vardır ve bu hesaplarınızla gayet kendi kişisel numaralarınızla onay yapmış, gelişmiş özellikleri ve hatta para kazanmaları falan açmış olabilirsiniz. Kanallarınızda hiçbir şekilde politika ihlali falan da yok her şey tıkırında işliyor. Ama aynı bilgiler ve parmak iziyle yeni bir hesap oluşturmaya kalktığınızda YouTube "Yook efendi sen artık daha fazla kanal oluşturamazsın" diyor. Bunu spam riskine karşı mı alıyor hangi politikayı ihlal ediyor orasını tam olarak daha araştıramadım. Ama bunu söylediği kesin. Yeni bir kanal mı oluşturmak istiyorsun? O zaman önceden onayladığın YouTube hesapları üzerinden "Marka Hesabı" adı altında kanallarını oluşturabiliyorsun ve bu sayı yanlış bilmiyorsam 100 adede kadar çıkabiliyor. O şekilde yeni kanallarını oluşturabilirsin. Artık öyle farklı hesaplara alayım kanallarımı, farklı Adsense'e bağlayayım devri falan çok zorlaşıyor gibi...