Genelde insanlar marka ürünlere para verenlerin bunu sadece markaya para vermek için yaptığını ve kapitalist sistemin çarkını döndürdüğünü düşünür. Ancak benim marka ürünleri tercih etme sebebim farklı. Benim için önemli olan ürünün dayanıklılığı, formunu koruması ve birkaç yıkamadan sonra sarkıp bozulmaması.

Mesela Grimelange gibi fiyat-performans açısından iyi görünen markalar var. Ürünleri ilk başta oldukça güzel duruyor, fiyatları da orta seviyede. Fakat bazı ürünlerde 2-3 yıkamadan sonra yaka sarkması, renk solması veya form kaybı gibi problemler yaşayabiliyorsunuz. Üstelik buna rağmen kıyafetleri 30 derecede yıkıyorum.

Kaliteli markaların farkı genellikle burada ortaya çıkıyor. Kumaşlar üretim aşamasında çeşitli testlerden ve ön yıkama süreçlerinden geçiriliyor. Böylece kumaşın vereceği çekme veya renk atma payı büyük ölçüde önceden alınmış oluyor. Bunun kullanıcıya yansıması ise daha uzun ömürlü ürünler şeklinde oluyor; tişörtün rengi birkaç yıkamada solmuyor, kumaş orantısız şekilde çekmiyor ve ürün formunu daha uzun süre koruyor.
Bu yüzden genelde Jack & Jones, Lufian, Bad Bear ve Machinist tercih ediyorum. Bütçe konusunda daha rahat olsam KAFT ve Les Benjamins de almak isterdim ama onların fiyatları bana biraz fazla geliyor.