ben yaklaşık 6 veya 7 sene bmw 530d kullandım hem cekişinde hem yakıtından aşırı menmundum,basar akrasif kullanırsan yakıyor, temiz bakımlısını alırsan rahat edersin, Alacağın aracı ilk test sürüşü yapacağın zaman KESİNLİKLE motor tam soğuk olsun yani o gün ilk sen çalıştır, azda olsa anlıyorsan, ilk calıştırmada ve ilk sürüşte araç kendini belirtir, soğuk ve sıcak vites gecişleri aşırı hissedilir birşekilde ve devamlı i ise uzakdur, araç soğukken çalıştır ellini motorun üzerine koy ve sanki içerden bir parça farklı şekilde vuruyor gibi bir his varsa, araç çalıştıktan 2 dk sonrada aynı vurunru varsa yine uzakdur sağlıklı motorda en fazla taş catlasın 1dk sürer sonra keser, turbo etrafında yağ kontrolü yap, kaza durumunu kesin ve kesin net bir şekilde öğren. yağ zamanı gelmeden bir tık önce değiştir, heleki İstanbul gibi kalabalık şehirde isen yağı ve diğer sıvıları kaliteli ve zamanından önce değiştir.
Ben 320d 1 seneye yakın, 530d 6 sene belki 7 senede olabilr, 535d 1 sene kullandım şuan merco e250d var, buzamana kadar yaşadığım ve önemli olan dikkat edilmesi gerekenleri yazdım, aklıma şuan bunlar geldi, 3 değilde 530 binersen daha aşağısa binmezsin.. o tadı bi al😁 Belki vergi ve bütçe aralığını aşabilir ama ben bi tavsiyede bulundum 3 kasa hakkımda pek bi deneyimim olmadı.
son olarak dizel alırsan dpf sorunu yaşabilirsin, iptal ettirme imkanın var benim tüm araçlarımda iptal ettirdim edblue iptal ettirebilirsin.
Unutma BMW Gelinlik kız gibi hassas ve bakım isteyen bir araç, şurdan ses geldi, hata lambası yandı , hele dur öbür ay yaptırırım diyerek sorunu sallarsan bmwde seni sallar.
şimdiden hayırlı olsun. Kazasız belasız kullan.