Donanım arızası, eskime payı, elektrik bedeli, soğutması, sesi... Değmez hocam. Değse bile, localde sunulan performans ile şu an kapalı kaynak modellerin üst seviye verdikleri ile kıyaslanamaz. Ki kurduğunuz yapay zeka muhtemelen 35B gibi bir model olacak. Büyük modeller yanlış değilsem 500B gibi parametreler ile çalışıyor. Aylık abonelik almak şu aşamada çok daha ucuz.
Gerçekten çok çok haklısınız. Macera aramaya gerek yok.
Bence yapay zekalar olduğu müddetçe, Daima birinde trial paketler olacaktır. Chatgpt de olmazsa Geminide olur. Geminide olmazsa yeni çıkacak Çin yapay zekalarında olur.
Ben trial olayının biteceğini sanmıyorum. Bitse bile standart paketlerin yine çok uçuk fiyatlara gideceğini düşünmüyorum.
Elime güzel bir para geçerse 100bine yeni kasa alırım sadece. Şuanki kasada chrome çok donuyor eskidi baya. Bunun dışında yüksek fiyata sistem dizmek bence de çok anlamsız.
Mantıklı düşünmemiz lazım. Hali hazırda olan tarayıcı ile erişilebilen yapay zekaları kullanmak daha mantıklı.
400bin 5000bin lirayı sisteme vereceğime. Parayı faize atarım. 2000 TL 3000TL ile rahat Chatgpt gemini alınır. En çok zamlansa zamlansa 5 yıl sonra Chatgpt 3000 TL olur.
Yorumunuz için teşekkür ederim.