Orucajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıl 2014-2015 aralarında kulak ameliyatı geçirdim bu ameliyatın sebebi kulak zarının delinmesi ile oluşan intihap kulakçık kemiklerimi eritmiş. Kulak dış görünüşünde herhangi bir değişiklik ya da problem yok fakat içinde kemik yerine protez yerleştirdiler fakat duyma kaybı sağ kulağıma kıyasıya %60 belki %90 duyma kaybı var. Bir süre tecil ettirdim fakat 2 yıldır yoklama kaçağı olarak duruyorum bedelli ödeyecektim fakat durumlar şu an el vermediği için ve fiyatlarının yükselme sebebinden dolayı muayene olmaya karar verdim. Aramızda bu durum ile alakalı bir bilgisi yahut çevresinde bu tür olay yaşamış arkadaşlar var mıdır muayene sonucu sizce ne olabilir?
Hocam sağlık muayensinde belgeleriniz varsa götürün. Doktora sunun o oraya yapacağı işlem ile askerliğe el verişlidir veya değildir diyecek. Sağlık yönetmenliğine göre el verişli değilsin lakin geri hizmet alanında görev verilir atama ona göre yapılır değiştiyse bilmiyorum. Ama bildiğim sağlık yönetmenliğine göre el verişli değilsin. Er/Erbaş havuz sistemine girdi ve muane sevki aldıysan mutlaka aile hekimine anlat durumu. Askeriyeye gittikten sonra elverişsiz alana kadar sağlığın söz konusu zarar görebilirsin. Herşeyi gitmeden önce yap. Mutlaka belgelerini hazırla kanıtsız iş yapma.