13 yil önce 8500$ alacağım kaldı birisinde elimde evrak yok.
Sms attım geçen gün
Hakkımı helal etmiyorum sana ahirette herseyini alacağım kul hakkı yedin beni zor durumda bıraktın vs vs yazdım
Cevap yazdı " ayarlayıp sana borcumu ödeyeceğim " yazdı
Sorum şu ki; eğer odemez ise bu mesajlar ile dava açıp yazışmalari delil gosterebilir miyim? Bir sonuç çıkar mı?
Tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
Aynısı benim başıma geldi. Birine 40 gram altın borç verdim. Kefilli senet yaptık senete alacak cinsini gram altın olarak girdik buda mahkemede geçerli sayılmıyormuş. Adama yazdım “Bak güzel abicim kırmak üzmek istemiyorum bu sana son mesajım, senin yüzünden ödemem gecikti bu yüzden zararımı da sana yansıtıyorum 2 hafta içinde 46 gram borcunu vermezsen senedi tefeciye satıcam en azından o senden faiziyle alır. Ben senle uğraşacağıma sen onla uğraş. Ben senin arkandan koşacağıma artık sen koş” dedim ve 1 dakka içinde cevap geldi. Hayırdır ne 46 gramı ben senden 40 gram aldım. Ne aldıysam onu veririm kralı gelse faiz alamaz benden dedi. Bende tamam Eyv’ALLAH dedim. Zaten beklediğim cevap buydu. Borcu kabullenmesi WhatsApp ve sms yoluyla söylemesi geçerli delil sayıldığından tıkır tıkır aldım. Siz de böyle bir yöntemle yaklaşın ve delil alın.