Maximus178 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telifli içerikte sorun yaşatır, örnek mağazadan fotoğraf ürün çektin ve adamların telifli fotoları var, geçmiş olsun. Ya da çektiğin veriyi spam/dolandırıcılık için kullandın, yine geçmiş olsun. Bunun dışında Google'dan müşteri verisi çekmek ile bir şey olmaz. Sonuçta arasan manuel bulacağın süreci hızlandırdın.

Spam veya dolandırıcılık tarafını bir kenara bırakırsak;
Örneğin ben bir betik geliştirdim. Bu betik, r10.net üzerinde "Maximus178" kullanıcısını takip ediyor ve yeni bir mesaj yazdığında bana Telegram üzerinden bildirim gönderiyor. Bildirimleri kaçırmamak için de her 5 saniyede bir r10.net'e requests göndererek kontrol sağlıyorum.
Bu durumda aslında forumun sunucularına sürekli ve gereksiz bir yük oluşturmuş oluyorum. Üstelik platform, bu tür otomatik erişimleri sınırlandırmak için CAPTCHA ve Cloudflare gibi koruma mekanizmaları kullanırken, ben bu engelleri çeşitli yöntemlerle aşarak sistemi kullanmaya devam ediyorum.
Bu nedenle, teknik olarak herhangi bir zarar verme niyetim olmasa bile, platformun kullanım koşullarını ihlal ettiğim ve sunucularına izinsiz otomatik erişim sağladığım gerekçesiyle hukuki bir işlem başlatabilme ihtimali olduğunu düşünüyorum.