Bunun bir sonu yok, aşırı ucu açık bir gerekçe "fahiş fiyat, haksız rekabet" yani bu gerekçeler ile her işletmeye çökülebilir, tamam tamam kayyum atanabilir. Malum kesimlere yakın galericiler "Doğuş Otomotiv" çok ucuza araç ithal ediyor rekabet edemiyoruz haksız rekabet var dese, kenarda köşede kalmış Kim, Onur, Gökkuşağı vs. ufak market grupları Şok, A101 ve Bim gibi marketler için haksız rekabet ediyorlar dese, ucuz ürün üreten kalitesiz markalar ise hadi atıyorum Cardella, Piyale, Berona gibi market marka makarnalar Barilla gibi üst seviye markalar için "fahiş fiyat" şikayetinde bulunsa ne olacak? Bunun sonu gelmez, ucu çok açık. Mahalle arası dürümcüde 200 liraya dürüm var, daha ucuza hamburger var, bak Nusret binlerce liraya satıyor hadi çökelim dense aynı şey mi değil mi siz söyleyin.
Yani madem her şey tepedekilerin istediği gibi olacak, madem fiyat kontrolleri var o halde ne diye "serbest piyasa" şartları varmış gibi davranılıyor? Beyaz et üreticilerine çökülmek için kurban bayramı beklenmiş ki millet kırmızı ete doyduğu sırada beyaz etteki krizi çözelim derdine mi düşülmüş diye düşündürdü açıkçası. İsteyen istediğini istediği fiyattan istediği gibi satar, isterse ben Banvit'im benim ismim kalite der, ben bu imaj için milyonlar yatırdım elbette Lezita ile aynı fiyata satmayacağım der fiyatını ikiye katlar, kime ne? Makam aracı alırken Peugeot değil Bmw veya Mercedes alanlar milletin marka ve kalite algısını, fiyat politikasını sorguluyor.