Merhabalar,
Aynı tür balıkları daha önce ben de uzun yıllar besledim. Çok keyifli balıklardır.
Tamamının bu şekilde ölmesini ben sıradan sebeplere bağlayamadım. Balığın dışarı atlaması ve içerideki balıkların bu şekilde ölmeye başlaması amonyak patlaması olmuş olabileceğini veya klorlu su kullanıp balıkları direkt ekleyebilme ihtimalinizi düşündürdü ama onun için de uzun süre temizlenmeyen kum vs. olması gerekir.
Bakteri kültürü eklemeniz faydanıza olabilir, benim eklediğim ve eklemediğim zamanlar olmuştu.
Yeniden kuracaksanız tavsiyem dışarıdan yeni aldığınız dekorların boyasının çıkması durumuna karşı detaylı dezenfekte etmeniz, kumu temizleyerek eklemeniz ve bakteri kültürü takviyesi de alarak mümkünse dinlenmiş - hazır su kullanmanız. Canlı doğuran balıklar saklanmayı sever ancak dekorunuz biraz fazla kalabalık geldi. Balıkları alırken de aşılama yöntemiyle alırsanız çok sorun olmaz. Beklenen süreleri uzatmak gerekebilir. Bazen balıkların geldiği ortamdan da kaynaklanabiliyor, her zaman bunun sebebi tam tespit edilemeyebilir. Aşılama yaparken suyunuz yeni olduğu için balıkların geldiği ortamdan da çok az su ekleyebilirsiniz kültürün oluşması adına. Ama yüksek miktar tavsiye etmem, üretim amacıyla var olan yerlerde bu sular her zaman masum olmayabilir.