Selamlar.
1 hafta önce sumple akvaryum satın aldım 2. el. 3 gün boyunca kafa motoru ve hava moturu ile çalıştırdım. Ardından ilk canlıları satın alıp akvaryuma koydum. Akvaryumun içerisine contra ıchthyo adında bir damla damlattım sadece. (Akvaryumu aldığım kişi damlatmamı söylemişti)
Akvaryum ölçüleri 40x40 - 80 Litre
5 adet trans genetik tetra, 8 adet neon tetra, 5 adet lepistes, 4 adet çöpçü, 4 adet de salyangoz aldım.
(İlk gün lepisteslerden birisi akvaryumdan garip bir şekilde atlamış ve sanırım iç kanaması vardı. Yaklaşık 5-6 saat ayrı bir suda beklettim, gayet sağlıklı gözükünce tekrar akvaryumun içerisine almıştım. Fakat aynı gün ölmüş ve ortalama 2 gün boyunca akvaryumun içerisinde kalmıştı. Salyangozların onu yerken farkettim.)
ilk 2 gün gayet sağlıklı olan balıklar dün akşam saatlerinde aşırı durgunlukları olmaya başlamıştı ve neonlardan birisi ölmüştü. Sadece lepistesler ve çöpçüler çok hareketliydi her zamanki gibi. Hemen ölü balığı alıp, dip çekim yaparak su eksiltip ekleme yaptım.
Sabah kalktığımda 2 neon tetra daha ölmüştü.
Sorun tam olarak nerede ve bu sorunu nasıl aşacağız?
Bakteri kültürü diye bir şey varmış sanırım, onu eklememiştim. Tüm sorun bundan mı kaynaklı?