Bu ara biraz shorts denemek istedim. Shorts algoritması nasıl işliyor güncel olarak görmek istedim. Bıraktığım yerde aynı saçmalıklarla buldum yine YouTube platformunu maalesef. Sizler onca uğraşıyorsunuz videom izlenmiyor diyorsunuz ya hani. Boşuna üzülmeyin çünkü suçlu siz değilsiniz. Şu Hindistanlıydı sanırım yeni CEO geldikten sonra daha da berbat olmuş YouTube. Şimdi gelelim saçmalığa ancak uygulamayın benden söylemesi. Onlara bir şey olmuyorsa bana da olmaması lazım diye sakın düşünmeyin. Youtube ile ilgili eski gönderilerimi biraz incelerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Şu acayip acayip acayip yapay zekayla şu kadar para kazandım diyenlere falan itibar etmeyin. Ben size kazanmamışlardır demem. Ama siz denediğinizde anlarsınız der yarım bırakırım... Bu örneği kuralların herkese aynı işlemediğini anlatmak için verdim.
Saçmalık şu: Shorts videoda adam aynı vıdeoyu 1000 kez paylaşıyor. Bunu şimdi uzunda da yapmaya başlamışlar. ornek koymadım ama mutlaka denk gelmişsinizdir. Hani koskoca platform hakkınızı arayın demeyin sakın öyle bir şey yok. Siz keşfet akışında yer neden bulamıyorsunuz işte bu yüzden. Adamlar binlerce kanala tek bir videoyu atıyor bınlerce kez. İşgal edilmiş ana sayfa ve keşfet. Sana nasıl yer kalacak. Tabi ki de sen 1000 2000 de kalacaksın. Bu uzun yıllardır olan bir sistem açığı. Aynı başlık aynı kapak aynı video. Her seferınde izleniyor ve işin enteresan yanı çoğu on mılyonlarca izleniyor. Açıkçası hepsinin gerçek insan olduğu konusunda da şüpheliyim.
Önceden shorts en azından 30 bın ızleniyordu şimdi o da bitmiş. ABD izlenme alayım diye denedim ama o iş de yalan çıktı maalesef. Sizi kendi ülkenize hapsediyor bir şekilde. ABD sim kart olsa belki durum değişir ama yüklerken de abd hatla internete girmeniz lazım. Sayım sistemi de degişmiş. Zaten verdikleri 1 kuruş onun da yarısını vermek için gerçek izlenme çıkartmışlar. Hani önceden abone geliyordu artık gördüğüm kadarıyla o da gelmiyor. Valla 3 ayda 500 shorts yükledim bana mısın demedi. Hepsi özgün videoda da bizzat kendim varım. Hepsi yüksek hacimli izlenme kitlesine hitap ediyor. Başka bi işler bakayım diyorum ama bu ara her yer sıkıntı. Jübilemi diyorum ben de bari bu zibilyon gördüğüm taktıklerı yaparak yapayım. 2 kanal vardı satılığa koydum yazan olmamıştı. Bari diyom biraz da ben spam deneyeyim. Bakalım nasıl oluyomuş. Cortlayınca yazarım belki