Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir üzerinde çalıştığım projeyi nihayet tanıtabileceğim seviyeye getirdim:
https://ibanchecker.cash, 90 ülkenin IBAN formatını destekleyen profesyonel bir IBAN doğrulama platformu.
Piyasadaki ücretsiz IBAN doğrulayıcıların çoğu sadece uzunluk ve MOD-97 kontrol basamağına bakıyor. IBAN'ın arkasındaki banka bilgisini gösterenler ise bu veriyi genellikle birbirinden kopyalıyor, hatalarıyla birlikte. Ben farklı bir yol izledim: banka kodu tablolarını SIX (İsviçre), Bundesbank, NBP (Polonya), NBB (Belçika), TCMB dahil 20'den fazla merkez bankası ve resmi kayıt kaynağıyla tek tek doğruladım. Tek örnek vereyim: internetteki en ünlü örnek IBAN olan DE89 3704 0044... yüzlerce sitede Deutsche Bank diye geçer; o banka kodu aslında Commerzbank Köln'ündür.
Sitede neler var:
- IBAN doğrulama: format, kontrol basamağı, ülke kuralları ve IBAN'ı veren banka (ad, BIC, şehir)
- Toplu doğrulama: CSV/Excel yükleyip yüzlerce IBAN'ı tek seferde kontrol etme (muhasebe ve finans ekipleri için)
- Smart Extract: karışık metnin içinden IBAN'ları bulup çıkaran araç
- 14 ücretsiz araç: IBAN üretici (test için), BIC doğrulayıcı, sort code/BLZ/RIB dönüştürücüler, EPC QR kod üretici vb.
- 2.000+ banka içeren SWIFT/BIC dizini
- Geliştiriciler için REST API ve MCP server (AI asistanlarına IBAN doğrulatma)
Teknik merak edenler için: Next.js App Router + Cloudflare Pages üzerinde, tamamen edge'de çalışıyor. Veritabanı D1, cache KV. Önemli bir prensip: hiçbir IBAN loglanmıyor veya saklanmıyor, tüm doğrulama bellekte çalışıp anında siliniyor.
Site şu an İngilizce; hedef kitle global (fintech, muhasebe ekipleri, geliştiriciler). Türkçe sürüm yol haritasında var.
Açıldığı Tarih: 07.06.2026
Sitenin ilerleyen günlerdeki hedefleri:
- Türkçe ile beraber +8 dil desteği
- Banka veri kapsamını genişletmeye devam etmek (her ülke için resmi kaynak doğrulamasıyla)
- Developer API tarafında ücretli planların büyütülmesi
- Ülke bazlı IBAN rehberlerinin tamamlanması (şu an takvimli olarak yayınlanıyor)
Görüş, öneri ve eleştirilerinizi beklerim. Özellikle SEO ve UX tarafında gözünüze çarpan bir şey olursa çekinmeden yazın, hepsini not alıyorum.