Yıllardır anlam veremediğim bir konu var bu icra işinde..
Sisteme yüklenilen vekalete bakıyorum 3-4 yıl önce verilmiş olan vekalet, yüzlerce belkide binlerce insana aynı vekaleti ekleyip her insandan vekalet ücreti diye para alıyorlar.
Bunun hukuksal bir boyutu muhakkak vardır, bilgisi olan yanıtlayabilir mi ? Neden böyle yapılıyor ?
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi üzerinden hesaplanıyor ve her yıl yeniden yayınlanıyor. Ödeme yaparken avukatı arayıp görüşebilirsin ve indirim isteyebilirsin. Örneğin toplam tutar 27.000 ise 20.000 vereyim haricen dosyayı kapatalım diye pazarlık edebilirsin. Sizde uğraşmayın bende uğraşmayım dersin böylelikle. Dosya masrafı ve avukatlık masrafını kurtarırsa avukat kabul eder.
13 k ıcın 9 bın mı icra takıbı baslattık bızım avukat 24 bın ıcın 6 bin istemiş sanırsam avukat kendısı gırıyor
3 tane icram vardı birtanesini ödedim bu 9k yansıtılan tutar 21 bin liraydı borç tam ödemek için parayı ayarlıyorum dosyayı kapatıp tekrar açıyor ve tutarı arttırıyor yeni dosya ücretleri felan ekleniyor güncel 27 bin lira bıktım bu saçma sapan işlerden. diğer icrada 600₺ vekalet ücreti bunda 9k