hakanbey58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Umarım yardımcı olacak biri çıkar
Türkiye ilaç dağıtım sektöründe pazarın çok büyük bir bölümünü elinde tutan en büyük ecza depoları ve dağıtım kanalları şunlardır:
  • Selçuk Ecza Deposu (ve As Ecza Deposu): Türkiye ilaç dağıtım sektörünün açık ara lideridir. Sektörde %38-40 civarında bir pazar payına sahiptir. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı bünyesindeki holdinge bağlı olan şirket, ülke genelinde 110'dan fazla şubesiyle yaklaşık 20.000 eczaneye doğrudan hizmet ulaştırmaktadır. Aynı grup bünyesinde yer alan As Ecza Deposu ile birlikte yerli sermayeli en büyük lojistik ağını oluşturur. [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8]
  • Alliance Healthcare Türkiye (Eski adıyla Hedef Alliance): Sektörün ikinci en büyük devidir. Geçmişte yerli bir girişim olarak kurulan ve daha sonra küresel sağlık grubu Walgreens Boots Alliance bünyesine geçen şirket, günümüzde küresel ilaç çözümleri devi Cencora çatısı altında faaliyet göstermektedir. Türkiye genelindeki 60'tan fazla dağıtım noktası üzerinden 17.000'e yakın eczaneye ve kurumsal müşteriye hizmet vermektedir. [9, 10, 11, 12, 13]
  • Eczacı Kooperatifleri (BEK, İSKOOP, EDAK vb.): Eczacıların kendi aralarında birleşerek kurduğu kooperatif tabanlı dağıtım kanallarıdır. Başta Bursa Eczacılar Kooperatifi (BEK) ve İstanbul Eczacılar Kooperatifi (İSKOOP) olmak üzere, bu yapılar pazarın önemli bir dilimini (yaklaşık altıda birini) kontrol eder. Ticari depoların en büyük alternatifidirler. [10, 14]
  • Nevzat Ecza Deposu: Sektörün en köklü ve yaygın bağımsız depolarından biridir. Türkiye genelinde 20'den fazla şubesiyle özellikle Anadolu pazarında güçlü bir lojistik ağına sahiptir. [15]
  • Galenos Ecza Deposu: Bölgesel bazda başlayıp ulusal çapta geniş hizmet ağına ulaşan, eczaneler tarafından sıklıkla tercih edilen büyük ölçekli depolardan bir diğeridir. [14]
Bu ana aktörlerin dışında, veteriner ilaçları alanında ülkenin en büyük dağıtım organizasyonu olan Güneş Ecza Deposu ile belirli bölgelerde yoğunlaşan ya da ithal ilaç odağı yüksek olan Gül Ecza Deposu gibi önemli oyuncular da ekosistemde yer almaktadır. [16, 17]
Eğer bu firmalarla ticari bir süreç yürütmeyi planlıyorsanız, ilgilendiğiniz spesifik ilaç grubu (beşeri ilaçlar, veteriner ilaçları, ithal/özel tedaviler vb.) veya dağıtım yapmak istediğiniz coğrafi bölge hakkında detay verirseniz, sizin için en uygun iş ortağını filtrelemenize yardımcı olabilirim.

Gemini bunları verdi buradan mail ile ya da telefon ile ulaş