Şimdi öncelikle şöyle bir düzeltme yapayım: Evet aygıt yöneticisi ekran resmi benim laptopunkiyle karışmış.. Çok sinirlendim çünkü o anda yanlışlık olmuş. Konuda gerekli düzenlemeyi yapacağım. Geriye 2 sorun kaldı.
1- Ram 12 diye aldım 8 çıktı. Buradaki aldatma aşikar. Buna da açıklama bekliyorum.
2-Ekran kartı olayı. Asıl önemli olan yer burası. Şimdi şunlara yancılar değil de gerçekten sunucu işi yapanlar da konuya cevap yazarlarsa sevinirim. Çünkü ben en başından sunucu işlerinden anlamadığımı sadece projem için yapay zekanın bana ekran kartlı sunucu kullanmam gerektiğini söylediği de kendisine ilettim. Normalde aklıma bile gelmezdi böyle bir olay olacağı fakat ekran kartını kurdum dedikten sonra Tiktok Live Studio açılmayınca şüphelendim. Sonra ne yaptı bilmiyorum kendisi bağlandı sanki hiç birşey değiştirmemiş gibi sorun yok bak çalışıyor dedi. Neyse sadede gelelim..

Evet yapay zeka ile ekran kartı konusunda bir dümen olduğu konusunda şüphelenmemizin sebepleri.. Lütfen forumda ekran kartlı sunucu satan arkadaşlar da kendi GPU lu sunucularında da böyle olup olamdığını söylerlerse sevinirim...
1-) Ekran kartı aygıt yöneticisinde görünüyor fakat görev yöneticisinde görünmüyor.
2-) nvidia-smi yok C:Program FilesNVIDIA CorporationNVSMInvidia-smi.exe yok Bu, tam NVIDIA sürücü/toolchain erişimi olmadığını gösteriyor.

3-) DxDiag aktif grafik katmanı Microsoft Remote Display Adapter Bu da GPU’nun standart son kullanıcı biçiminde sunulmadığını destekliyor.
4-) PyTorch testi CUDA: False Device count: 0 Name: Yok ( En önemli ispatı)

Şimdi bu yukarıda saydıklarıma açıklama bekliyorum. Konuya da forumda gerçekten bu işi yapanların GPU lu VDS lerinde böyle mi değil mi yazaralarsa sevinirim..