Selam olsun,
Hey gidi Mustafa Kemal Paşam hey.
Ne güzel bir insandın sen, ne büyük bir sevgin vardı milletine.
Seni düşündüğümde mahcubiyet duygusuna kapılmaktan o kadar sıkıldım ki gerçekten bunu anlatamam.
Biz sana layık olamadık, bazılarımızın sana hiç kanı ısınmadı gerçi latife yapıyorum kanları oldukları için değil zihniyetlerine karşı yaptıklarından dolayı.
Onlar önemli değil, dedeleri de önemli değildi zaten ama biz yani seven, seni kendisine örnek almış insanlar sana layık olamadık ben en çok ona üzülüyorum.
Çocuk senin derdin ne derdin sanırım bana, bunları okusan.
Kişisel hiçbir derdim yok ATAM ama sen bize gelişmiş medeniyetleri hedef gösterirken bundan yüz yıl önce biz bugün o medeniyet seviyesine yüz yıl öncesinden daha uzak kaldık.
Senin idam fermanı üzerinde asılıyken yokluklar içinde kurduğun ve Tam bağımsız Türkiye yaklaşımın nerede bizim tam bağımlı hale gelişimiz nerede.
Evet, direkt biz yapmadık ama engelde olmadık. Olamadık demeyi çok isterdim lakin olmadık.
Sustuk.
Senin yabancı bilim adamlarını ülkemize getirişin hem de yüz sene önce nerede bizim yetişmiş bilim adamlarımızı ülkemizde tutamayışımız nerede...
Biz mercimek, buğday, gübre derken artık zamanında ihracatını yaptığımız ürünlerin büyük kısmını ithal ediyoruz.
Direkt biz bunun sorumlusu olmasak bile sustuk.
Tüm ömrünü cephelerde geçirip, saltanat değil milletin seçtiği milleti yönetir dedin biz onu da hem de senin kurduğun partide bile sağlayamadık.
Ne laikliği anladık ne cumhuriyeti ne egemenliğin kayıtsız şartsız millette olmasını.
Senin kurduğun devlette çobanlar Cumhurbaşkanı oldu ama babadan oğula Osmanlıya geri dönüş teranelerini hiç dillerinden düşürmediler.
Biz senin izinden giden milyonlarca bu vatanın evladı aslında her şeyi görüyoruz, biliyoruz ama susuyoruz.
Başka devletlerin başkanları bizi aşağılamaya çalışıyor sen olsan üniformanı giyer, bir daha söyle derdin ama biz dolar ne olacak diye kuru takip ediyoruz.
Belki kredi çıkar umuduyla sessiz kalıyoruz.
Allah aşkına gönül koyma, üzülme halimize.
Muhtaç olduğumuz kudreti hatırlayacağız mutlaka.
Cumhuriyetimizi en yukarılara taşıyacağız bir gün.
Bu konudan da anlaşılacağı üzere Atatürk'e muhabbeti olmayan insanlarla selam, ticaret, hatır, gönül ilişkim yoktur.
En azından bunu yapabiliyorum.