"Bir siteye ne kadar çok farklı domainden link çıkışı varsa, o site o kadar değerlidir." Fakat günümüz arama motoru mimarisinde bu devrin tamamen kapandığını düşünüyorum. "
Kaliteli ve alakalı bir şekilde Backlink alındıktan sonra ne kadar çok alınırsa o kadar iyi olur. Bu backlinklerde toplu ve tek seferde olmamalı. Sürekli sitenize birileri referans oluyormuş gibi zamana yayılmalı. Bu yüzden belirli aralıklarla tanıtım yazısı alınmasını ve paketlerden uzak durulmasını öneriyorum.

Şöyle bir örnekle düşünelim: Sizin sadece ahşap işleri ve mobilya üzerine yayın yapan bir Marangoz siteniz var. Bu siteye gidip alakasız bir Kadın Doğum bloğundan, bir Hint forumundan veya sırf DA/PA değeri yüksek diye genel bir Yemek Tarifi sitesinden link almak Google'ın gözünde bizi gerçekten yükseltir mi?
Pek bir etkisi olacağını düşünmüyorum, alakalı backlink her zaman candır.
Diğer maddelerde de haklısınız. Doğru düşünüyorsunuz.

Ek olarak r10 üzerinde görmüş olduğum bir olay bu, şöyle bir düşüncem var; insanlar sürekli bir paket arayışında. Yok seo paketi, yok backlink paketi, yok o paketi yok bu paketi. Bu paketlere boş boş para vermektense belirli aralıklarla tanıtım yazısı alsa zaten sitesine katkı sağlar. Kaliteli 3 - 5 site içeren tanıtım yazısı paketlerine lafım yok bu arada. Kaliteli olan hiçbir şeye lafım yok.

Sonuç olarak; günün sonunda herkes ektiğini biçer. Kaliteliyse yükselir, değilse düşer. Olay bu kadar basit.