Merhaba arkadaşlar,
8 yıldır aktif olarak Etsy, Amazon ve eBay'de satış yapıyorum; kendi depom ve markalarım var. Bu süre içinde en çok hata yapılan konulardan biri olan **giveaway** üzerine bir hizmet açıyorum, ama önce işin doğrusunu paylaşmak istedim.
Yanlış Yapılan giveaway mağazanıza fayda değil, zarar verir. Çünkü Etsy bir siparişin arkasındaki her sinyali analiz ediyor:
- Bot trafik
- Kalitesiz favori
- Yanlış ülke kitlesi
- Zayıf/yeni alıcı hesap geçmişi
- Doğal olmayan sipariş davranışı
Bunları yakaladığında sonuç; düşen conversion, bozulan reklam performansı, zayıflayan algoritma sinyali, sarsılan mağaza güveni ve en kötüsü **suspended** olabiliyor. Yani sorun "giveaway" değil, **yanlış strateji**.
Doğrusu nasıl oluyor? Süreç kontrollü yönetilmeli. Biz şöyle çalışıyoruz:
1. Önce mağaza analizi mağaza geçmişi, satış sayısı/yaşı, hedef ülke, ürün davranışı, mağaza güvenliği.
2. Sonra strateji hangi tip giveaway, hangi adet, hangi tempo, hangi kitle. Hepsi birlikte planlanıyor.
3. Kontrollü uygulama gerçek alıcı hesaplarıyla, doğal alışveriş temposunda.
Kullandığımız alıcı hesapları
Florida & New York merkezli, ortalama ~12 yıllık, gerçek alışveriş davranışına sahip hesaplar. Bu yüzden süreç bot trafiğine göre çok daha doğal ve kontrollü ilerliyor.
Hizmet türleri
- **Yorumsuz giveaway** sadece sipariş hareketi (en ekonomik başlangıç)
- **Yorumlu giveaway** sipariş + gerçek metin yorumu (güven + sıralama)
- **Resimli giveaway** sipariş + fotoğraflı yorum (en güçlü sosyal kanıt)
Amacımız sadece sayı artırmak değil; algoritmayı doğru beslemek, görünürlüğü artırmak, mağaza güvenliğini korumak ve uzun vadeli büyüme sağlamak.
**Nasıl başlıyoruz?** Önce **10 dakikalık ücretsiz görüşme** yapıyoruz, süreci detaylı anlatıyoruz. Mağazana uygun değilse açıkça söylüyoruz. Fiyatı da mağaza durumuna ve seçtiğin tipe/adete göre netleştiriyoruz.
Detaylar ve hızlı talep formu (formu doldurunca talebin direkt WhatsApp'a düşüyor):
https://www.seoturuncu.com/etsy-giveaway-hizmeti
WhatsApp'tan da yazabilirsiniz:
https://wa.me/905375224906
Sorusu olan buraya da yazabilir, elimden geldiğince cevaplarım. Kolay gelsin.