Merhaba arkadaşlar,

8 yıldır aktif olarak Etsy, Amazon ve eBay'de satış yapıyorum; kendi depom ve markalarım var. Bu süre içinde en çok hata yapılan konulardan biri olan **giveaway** üzerine bir hizmet açıyorum, ama önce işin doğrusunu paylaşmak istedim.

Yanlış Yapılan giveaway mağazanıza fayda değil, zarar verir. Çünkü Etsy bir siparişin arkasındaki her sinyali analiz ediyor:

- Bot trafik
- Kalitesiz favori
- Yanlış ülke kitlesi
- Zayıf/yeni alıcı hesap geçmişi
- Doğal olmayan sipariş davranışı

Bunları yakaladığında sonuç; düşen conversion, bozulan reklam performansı, zayıflayan algoritma sinyali, sarsılan mağaza güveni ve en kötüsü **suspended** olabiliyor. Yani sorun "giveaway" değil, **yanlış strateji**.

Doğrusu nasıl oluyor? Süreç kontrollü yönetilmeli. Biz şöyle çalışıyoruz:

1. Önce mağaza analizi — mağaza geçmişi, satış sayısı/yaşı, hedef ülke, ürün davranışı, mağaza güvenliği.
2. Sonra strateji — hangi tip giveaway, hangi adet, hangi tempo, hangi kitle. Hepsi birlikte planlanıyor.
3. Kontrollü uygulama — gerçek alıcı hesaplarıyla, doğal alışveriş temposunda.

Kullandığımız alıcı hesapları
Florida & New York merkezli, ortalama ~12 yıllık, gerçek alışveriş davranışına sahip hesaplar. Bu yüzden süreç bot trafiğine göre çok daha doğal ve kontrollü ilerliyor.

Hizmet türleri

- **Yorumsuz giveaway** — sadece sipariş hareketi (en ekonomik başlangıç)
- **Yorumlu giveaway** — sipariş + gerçek metin yorumu (güven + sıralama)
- **Resimli giveaway** — sipariş + fotoğraflı yorum (en güçlü sosyal kanıt)

Amacımız sadece sayı artırmak değil; algoritmayı doğru beslemek, görünürlüğü artırmak, mağaza güvenliğini korumak ve uzun vadeli büyüme sağlamak.

**Nasıl başlıyoruz?** Önce **10 dakikalık ücretsiz görüşme** yapıyoruz, süreci detaylı anlatıyoruz. Mağazana uygun değilse açıkça söylüyoruz. Fiyatı da mağaza durumuna ve seçtiğin tipe/adete göre netleştiriyoruz.

Detaylar ve hızlı talep formu (formu doldurunca talebin direkt WhatsApp'a düşüyor):
https://www.seoturuncu.com/etsy-giveaway-hizmeti

WhatsApp'tan da yazabilirsiniz: https://wa.me/905375224906

Sorusu olan buraya da yazabilir, elimden geldiğince cevaplarım. Kolay gelsin.