Yurydışında 28 yıl yaşadım yabancı araç konusunu çok iyi biliyorum. Yaklaşık 5 yıldır genelde Türkiyede kalıyorum ve arada Fransaya gidip geliyorum. Yabancı plakalı aracımla şu an Türkiyedeyim aracım en fazla 2 yıl Türkiyede kalabiliyor. Yabancı ülkeden gelen araçların hepsinin sistemi aynı.
1- Yabancı ülkeden gelen bir aracı sadece aracı Türkiyeye giriş yapan kişinin annesi babası kardeşleri yani 1ci derece akrabası kullanabilir ama bu kişiler yurtdışında yaşıyor olacak bu kişiler Türkiyede yaşıyorsa kullanamaz. Tırafikte başka kişi kullanırken aracı polis yakalarsa ceza yazar ve aracı bağlar yurtdışına çıkışı için 7 gün süre verir.
2- Yabancı plakalı aracı başkası sadece araç sahibi hastaysa aracı kullanacak durumda değilse araç sahibide araç içindeyse bu durumda kullanabilir. Araç sahibi araç içinde değilse kullanamaz
Yabancı araç Türkiyede 2 yıl kalabilir kişi yurt dışında emekli ise 4 yıl kalabilir. Yabancı araç Türkiyede 2 yıl kalabilmesi için aracı getiren kişinin ve aracın Türkiye gümrügünden giriş yaptığı günden 1 yıl geriye doğru 185 gün yurtdışında olması gerekiyor ve kişinin Türk vatandaşı yada mavi kartı olması gerekiyor. Araç sahibi bu şartları sağlamıyorsa en fazla araç 3 ay kalabilir.