Stripe konusunda aşırı deneyimimiz yok maalesef, bu konuda çok net konuşmak istemem sektörel olarak.
Biz hosting tarafında yapıyoruz bunu, 1-2 defa fraud tarafında bildiri gördük bununla alakalı da direkt geri ödeme yaptığımızda bir problem yaratmadı.
Paypal tarafında mesela 3 adet dava geçirdik, peş peşe 2'şer ay aralıkla. Normalde herkes kapatılır derdi tüm davaları kazandık.
Ben genelde işleyişi şöyle yapıyorum:
- Paypal'ı normalde türkler aramak istemez yurt dışı şirketi bile olsa ben risk alıp aradım onay sürecinde. Telekonferans yaptım. Sanal bir UK hattı ile arayıp ingilizce şekilde şirket yöneticisini de konferansa alıcam ben tercümanım gibi bir cümle söyledim. Biraz garip bi dolanbaçlı yöntemdi ama sonrasında telekonferans'ta bir kez konuştuk. O gün bugündür Paypalımızda açık çok şükür.
Hatta genelde forum'da görüyorum Türk IP kullanmayın vs diyor ben şuan paypal'da fatura oluşturuyorum, her günde stabil şekilde Türk hattım'da telefonumdan uygulamaya giriyorum. Hepsinin haricinde üstüne birde 2FA için Türk hattımı kullanıyorum
Biraz şans biraz risk diyebiliriz
çok sevindim valla hocam ancak evet risk dediğim gibi square de ben çek vesaire de yazabiliyordum Türkiye'de bir kez harcama yaptım kapattılar şimdi tekrar açtırdım baya konuştum dikkatli olmak şart burada birinin dubaide şirketinin olduğunu ve stripe'da ödeme almışlar ve hiçbirşey demeden direkt kapatmışlar çok sıkıntılı firmalar ben 1 kere 1 dolarlık ödeme aldım diye riskli işaretlediler o şirket duruyor farklı şirket açtım mecburen