aliihsandere adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam yaşayan çok fazla arkadaşım olduğu için yazdım sizde sorun olmaması beni mutlu etti
stripe konusuna gelecek olursak yeni hesaplara yapmakta bunu benim bir yakınım şirket kurdu 1. ödeme 15 gün attı ilk ödeme olduğu için 2. ödeme hiçbir sorun olamamsına rağmen dolandırıcılık riski yüksek dedi 15 gün attı 3. de de attı 4. de de attı
Stripe konusunda aşırı deneyimimiz yok maalesef, bu konuda çok net konuşmak istemem sektörel olarak.
Biz hosting tarafında yapıyoruz bunu, 1-2 defa fraud tarafında bildiri gördük bununla alakalı da direkt geri ödeme yaptığımızda bir problem yaratmadı.

Paypal tarafında mesela 3 adet dava geçirdik, peş peşe 2'şer ay aralıkla. Normalde herkes kapatılır derdi tüm davaları kazandık.

Ben genelde işleyişi şöyle yapıyorum:
- Paypal'ı normalde türkler aramak istemez yurt dışı şirketi bile olsa ben risk alıp aradım onay sürecinde. Telekonferans yaptım. Sanal bir UK hattı ile arayıp ingilizce şekilde şirket yöneticisini de konferansa alıcam ben tercümanım gibi bir cümle söyledim. Biraz garip bi dolanbaçlı yöntemdi ama sonrasında telekonferans'ta bir kez konuştuk. O gün bugündür Paypalımızda açık çok şükür.

Hatta genelde forum'da görüyorum Türk IP kullanmayın vs diyor ben şuan paypal'da fatura oluşturuyorum, her günde stabil şekilde Türk hattım'da telefonumdan uygulamaya giriyorum. Hepsinin haricinde üstüne birde 2FA için Türk hattımı kullanıyorum

Biraz şans biraz risk diyebiliriz