evet çok fazla amerika'da şirket açmak isteyen insanlar görüyorum yazacaklarım kimsenin konusunu baltalamak şirket açan aracıları zor duruma düşürmek değil sadece gerçek bilgiler içermektedir.
1. Amerika'da şirket açtım stripe açabilirmiyim ? evet ancak stirpe artık çok farklı işliyor en az hata'da hesaplarını kapatıyorlar ve tekrar farklı hesap açsanız onuda kapatıyor çünkü şirket bilgilerini telefon, bilgisayar bilgileriniz sistemlerinde kayıt olmakta.
2. wise hesap açar isem TR iban verirmi ? yurtdışında ikamet ediyor iseniz evet veriyor ama Türkiye'de ikamet ediyorsanız vermemekte.
3. peki wise hesabımı açtım ve kart ile ödeme almam açıldı hemen ödeme alabilirmiyim ? evet ancak o süreç de stripe gibi işlemekte ve en ufak sorunda hesabınız kapanmakta.
4. peki wise,mercury,payoneer de hesaplarım ve kartlarım var bunlar ile Türkiye'de alışveriş yapsam sorun olur mu ? kesinlikle sorun olur çok dikkat ediyorlar ve uyarmadan hesabınızı kapatırlar bende square bank var idi kart ile sadece 1 kere Türkiye'de alışveriş yaptım ve kullanıma kapattılar checking hesabını da kapattılar.
5. Amerika şirketi açtım Türkiye'ye transfer ettiğimde verdi ödermiyim? evet kesinlikle ödersiniz amerika ile Türkiye arasında vergi anlaşması mevcut bu doğru ancak sadece şirket adına doğan gelir için mevcut siz parayı Türkiye'ye çekerseniz bu bireysel gelir olur ve gelir vergisi ödersiniz. Peki nasıl Türkiyeye getirebilirim ? kimseye önermiyorum ancak bazı konularda kripto üzerinden getirenleri gördüm.
6. Amerika Şirketi mi ingiltere mi ? Amerika çünkü Amerika'da sadece federal vergi ödersiniz (vatandaş olamayanlar için geçerli) ancak ingiltere'de hem kurumlar hemde gelir vergisi ödersiniz (vatandaş olmasanız'da ödersiniz).
7. Peki nerede şirket açmalıyım? Estonya veya Dubai önerebilirim : aracı değilim şirket açılışı için yazmayın lütfen.