Hayat iniş ve çıkışlarla dolu. Eminim bu konuyu okuyan herkeste az çok benzer sıkıntılar vardır. Şu ayetler bana her zaman karanlık zamanlarımda ışık olmuştur.
Bakara 155: Şüphesiz ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden azaltma (fakirlik) ile imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele!.
Bakara 156: Onlar (sabredenler), kendilerine bir musibet geldiği zaman Biz Allaha aidiz ve biz elbette yalnızca Ona döneceğiz derler.
Bakara 157: İşte Rablerinden destekler ve merhamet hep onların üzerinedir; doğru yolu bulanlar da onlardır.
Talak 2-3 : Kim Allaha karşı takvalı olursa (Allah) ona çıkış yolu yaratır. Onu hesap edemeyeceği bir yerden rızıklandırır. Kim Allaha güvenirse O, ona yeter.