imzamdaki konumda veya adbsirketim.com'daki makalelerimde tum detaylari paylastim. yine de sizin icin ozet geceyim.

abd'de llc sirket bizdeki sahis firmasi gibi dusunebilirsiniz. c-corp ise bizdeki a.s sirket gibi dusunun. llc sirket icin sirket direkt vergi odemez, sirket sahibi gelirine gore vergi oder. c-corp ise %21 sabit gelir vergisi oder.
sirketiniz fiziksel olarak abd'de yoksa, yani bir ofisiniz, sigortali calisaniniz, yasal bir sirket temsilciniz (registered agent temsilcisi degil, o bambaska bir mevzu, sadece isim benzerligi), dropshipping icin kiralik bir deponuz yoksa abd vergi istemiyor. git vergini Turkiye'de ode diyor.
sirketlerin turu ne olursa olsun bir EIN, yani vergi kimlik numarasi olmak zorunda. eger sahis olarak siz de abd'de vergi odemekle yukumlu olacaksaniz o zaman bireysel vergi kimlik numarasina sahip olmalisiniz. abd'de ikamet ediyor veya abd vatandasi iseniz SSN -sosyal guvenlik numarasi- sahibi oldugunuz icin bununla verginizi odersiniz. Turkiye'deki bir girimci ise SSN alamayacagi icin ona ITIN -bireysel vergi kimlik numarasi- tanimlanir.
eget ITIN ihtiyaciniz varsa; ITIN basvurusu cok zor, abd'ye gitmeden veya cpa'lara 500-600 dolar odemeden alinmasi imkansiz miti var. sadece $50 masrafla Turkiye'den alabiliyorsunuz. https://www.abdsirketim.com/itin-ned...nasil-yapilir/
sadece dijital olarak abd'de sirketiniz varolacaksa senede bir kez vermek zorunda oldugunuz gelir/vergi beyani icin CPA'lar ile calismaniza da gerek yok.

sececeginiz eyalete gore 1 gunde de kurulur sirketiniz, 3-4 haftada da beklersiniz. sirket turune gore $75'a da kurulur, $750'da odersiniz. eyalete gore senelik yenileme ucreti, eyalet vergisi, eyalet raporlamasi degisir. is modelinizi, sirketi neden kuracaginiz veya neden ihtiyaciniz oldugunu bilmeden size verilecek her turlu bilgi yaniltici olabilir.