DoktorCan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam zaten ilginç olanı şu, o uygulamayı satın aldıktan birkaç
Gün sonra mesajlar mailler gelmeye başlamıştı.

WhatsApp Doğrulama Kodu: 900-712

Xxxxyyyyyzzzzz@icloud.com adresinin WhatsApp hesabınıza eklenmesine yönelik bir talep aldık. E-posta adresinizi doğrulamak için:

Telefonunuzda WhatsApp'ı açın
Ayarlar > Hesap > E-posta adresi'ne gidin
Bu kodu girin:
900-712
Bu kodu ve e-postayı kimseyle paylaşmayın. Doğrulama talebinde bulunmadıysanız bu e-postayı güvenle yok sayabilirsiniz.

Yani sadece kart değil iCloud mailim de patlamış ve saldırgan iCloud hesabım ile Whatsapp açmaya çalışmıştı. Bunu neden yapmak istedi anlamadım mesela.
Çoğu platform artık sms onayın yanı sıra whatsapp onayı da destekliyor. Saldırgan whatsappınıza gelecek doğrulamayla diğer hesaplarınızı da ele geçirmeyi denemiş olabilir. Ama bence uygulamayı satın almakla olacak şey değil. Siz kartınızı applea veriyorsunuz, app storedan indirdiğiniz bir uygulamanın full versiyonunu alacağınız zaman uygulama sahibi hayatta kart bilgilerinizi tam olarak göremez, en basitinden apple araya girip %20 komisyon almak için ödemeyi kendi üzerinden geçirir. apple da kart bilgilerini uygulama sahibine vermeyeceğine göre bu satın alma olayı kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Diğer eski konuyu tam okumadım yarın bakacağım, uygulama adı yazmıyorsa buradan yazabilirsiniz yarın boş bir vakitte detaylıca incelemek isterim.