Codex uygulamasında hızlı hesap değiştirmek için codex-auth aracını kullanıyorum. Özellikle birden fazla Codex/OpenAI hesabı olanlar için oldukça pratik oluyor. Sohbetler hepsinde sabit kalıyor. eski sohbetlerden devam edebiliyorsunuz. Kurulumu da oldukça basit. Özellikle plus gibi düşük hesaplar kullanıyorsanız 2 tane veya 3 tane alıp aralarında dönerek kullanım sağlayabilirsiniz. Böylelikle limitleri daha az beklersiniz.
Bu araç sayesinde terminal üzerinden hesaplarımı listeleyebiliyor, yeni hesap ekleyebiliyor ve istediğim hesaba hızlıca geçiş yapabiliyorum. Ayrıca aktif hesabı ve kullanım durumunu da görebiliyorum. Codex CLI, VS Code extension ve Codex App hepsinde çalışıyor.
Projeyi oluşturan arkadaşın github proje linki:
https://github.com/loongphy/codex-auth
Kurulum için önce bilgisayarda Node.js LTS kurulu olmalı. Node.js kurulduktan sonra PowerShell veya CMD üzerinden şu komutu çalıştırıyorum:
npm install -g @loongphy/codex-auth
Kurulumun başarılı olup olmadığını kontrol etmek için:
codex-auth --version
Temel komutlar:
codex-auth list
Kayıtlı hesapları ve aktif hesabı gösteriyor.
codex-auth login
Yeni hesap eklemek için kullanılıyor.
codex-auth switch
Kayıtlı hesaplar arasında geçiş yapmamı sağlıyor.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta, komutların başında mutlaka codex-auth yazılması gerekiyor. Yani sadece list, login veya switch yazınca çalışmıyor.
Hesap değiştirdikten sonra Codex uygulamasını tamamen kapatıp tekrar açmak gerekiyor. Böylece uygulama yeni aktif hesabı algılıyor.