Selamlar,
Bir konu hakkında çalışma yürütüyorum ve bağlamıma en güzel örnek YouTube olarak aklıma geldi.
Video yüklediğimizde,iddialara göre YouTube bu videoyu 144p,240p,360p gibi seçeneklerle maximum olan seçeğe kadar örneğin buradaki gibi toplam 3 adet video halinde yani her kalite 1 video şeklinde yüklüyormuş.Ayrıca video örneğin 15 dakikalıksa bunu alıyor kendi içinde belirlediği süre örneğin 10 saniye mi her kalite için 90 adet video(15*60=900/10=90) her kaliteyi de 90 video olarak bölüyor ve her seçenek için 90 seçenekten normal bir video için bile yüzlerce video olduğuna yönelik iddialar var.
Lakin bu oldukça mantıksız çünkü YouTube'ye her dakika 500 saat video yükleniyor ve bu şekilde bölmeleri durumunda oldukça saçma olacaklarını düşünüyorum.
Eğer ki her kaliteyi farklı biçimlerle kaydedip,örneğin 15 dakikalık videoyu tekte batch'e alırlar ve queue'ye alırsa(yani 15 dakikalık videoyu 5 saniye saniye çekerse de) o zaman da ram'de bir yoğunluk oluşur çünkü en kötü örnek ile bile MrBeast videosu gibi videolarla saniyeler içerisinde milyonlarca istek geliyor evet milyarlarca ramli sunucuları olabilir ama en optimize çalışmak zorunda.
Buradaki algoritma tam olarak nedir?
Teşekkürler.